"Povezani kroz dobro"

Kampanja EU ističe veze sa Bosnom i Hercegovinom

povezani kroz dobro – kampanja eu (1)

Informisat će javnost o dostupnim EU programima, o tome kako aplicirati za bespovratna sredstva, kao i o uspješnim pričama o pojedincima u BiH koji su dobili podršku Evropske unije

Pod sloganom ‘Povezani kroz dobro’ Evropska unija u Bosni i Hercegovini pokrenula je dvomjesečnu kampanju s fokusom na privredu i preduzetništvo, koja će informisati javnost o dostupnim EU programima, o tome kako aplicirati za bespovratna sredstva, kao i o uspješnim pričama o pojedincima u BiH koji su dobili podršku Evropske unije.

Uprkos brojnim izazovima, BiH ima veliki potencijal za razvoj i napredak, a ovo potvrđuju mnogi preduzetnici koji su, uz pomoć EU, pretvorili svoje poslovne ideje u uspjehe. Za vrijeme pandemije, Evropska unija obezbijedila je 50 miliona eura bespovratnih sredstava kako bi osigurala da preduzetnici i firme u BiH dobiju neophodnu finansijsku i stručnu podršku.

„Naša je misija podržati Bosnu i Hercegovinu da postane bolje mjesto za pokretanje poslovanja i razvoj. Naša podrška nije usmjerena samo na davanje bespovratnih sredstava, radimo i na uvezivanju preduzetnika, preduzeća i vlasti. Ekonomija u cjelini može se izboriti s izazovima u budućnosti jedino ukoliko su firme otporne“, rekao je ambasador Johann Sattler, šef Delegacije EU i specijalni predstavnik EU u BiH.

U okviru kampanje ‘Povezani kroz dobro’ u Sarajevu i Mostaru već su organizovane dvije radionice za preduzetnike kako bi dobili više informacija o tome kako pokrenuti ili unaprijediti svoje poslovanje uz podršku EU. Kroz radionice, događaje, podcaste, kao i saradnju s preduzetnicima, poljoprivrednicima, obrtnicima i pojedincima koji su svojim poslovnim aktivnostima dali doprinos otpornijoj BiH, kampanja ‘Povezani kroz dobro’ pokazaće potencijal koji se može postići uz jaku podršku i odgovarajuću ekspertizu.

Kampanju možete pratiti na društvenim mrežama Delegacije EU u BiH Facebook, Instagram, Twitter.

Više informacija o kampanji ‘Povezani kroz dobro’ i prilikama za dobijanje sredstava EU možete dobiti na linku povezanikrozdobro.europa.ba.