Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Karasalihović: Let iz Tuzle za Beč čekamo od osnivanja MAT-a

dubrave aerodrom

Međunarodni aerodrom Tuzla (MAT) u kontinuitetu nastavlja sa širenjem obima poslovanja i ove godine te u saradnji s niskobudžetnom aviokompanijom Wizz Air od kraja marta tuzlanski aerodrom uvodi novu dugo očekivanu avio liniju Tuzla- Beč – potvrdio je direktor Međunarodnog aerodroma Tuzla Rifet Karasalihović.

Izrazio je zadovoljstvo uvođenjem ove avio linije, navodeći da je nakon 19 godina od osnivanja Međunarodnog aerodroma Tuzla imperativ menadžmenta bio da uspostavi destinaciju Tuzla-Beč.

-Mi smo to u više navrata pokušavali, međutim i avio kompanije koje su operirale, a i tour operatori imali su vrlo loša vremena slijetanja u Beč – dodaje Karasalihović.

Redovna linija na relaciji Tuzla-Beč, Beč-Tuzla bit će uspostavljena tri puta sedmično – ponedjeljkom, srijedom i petkom.

-Nadam se da će taj broj operacija u samom startu zadovoljiti sve potrebe građana Tuzlanskog kantona, odnosno Federacije i šire i da ćemo preko destinacije Beča moći opslužiti naše potencijalne putnike da dođu na aerodrom Tuzla, odnosno s aerodroma Tuzla preko Beča širom čitavog svijet – ističe Karasalihović.

Cijene leta i za ovu destinaciju s tuzlanskog aerodroma su povoljne.

U protekle tri godine tuzlanski aerodrom je uspostavio avio linije za 15 destinacija svijeta.

Iz Međunarodnog aerodroma Tuzla tvrde da je ove godine moguće uvođenje novih avio linija, ali destinacije će biti poznate nakon odluke avio kompanija.