Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Biznis

Kineska kompanija Tianyuan Construction Group želi investirati u BiH

18/08/2016

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara primio je danas u posjetu predstavnike kineske kompanije Tianyuan Construction Group, Naizhu Liua i Fang Georgea koji su ovom prigodom predstavili svoju kompaniju, njihove aktivnosti i rezultate rada.

Predstavnici ove korporacije, čije su osnovne djelatnosti građevinarstvo i investiranje, izrazili su želju za suradnjom i ulaganjima u FBiH i BiH koju smatraju izuzetno atraktivnom zbog svog geografskog položaja i povezanosti sa cijelom regijom, te od predsjednika Federacije BiH tražili potporu za svoja nastojanja.

„Veliko mi je zadovoljstvo što je jedna velika ekonomska sila kao što je Narodna Republika Kina, a i vaša kompanija, izrazila interes za ulaganje u Bosnu i Hercegovinu i što su prepoznali ovu zemlju kao potencijal za ulaganje.

Velika ulaganja u razvoj infrastrukture poticaj su stranim ulagačima da BiH prepoznaju kao zemlju u koju vrijedi ulagati.“, izjavio je predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara.

Komentari