Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Klas promovisao namjensko brašno za pite i kolače

promocija namjensko brasno5

Prehrambena industrija Klas d.d. Sarajevo upriličila je promociju svog novog proizvoda – Namjensko brašno za pite i kolače u sarajevskoj pekari „Poričanin“ na Baščaršiji. Namjensko brašno za pite i kolače proizvedeno je od pažljivo biranih zrna pšenice u najvećem i najsavremenijem mlinu u Jugoistočnoj Europi, a njegov kvalitet garantira stroga primjena međunarodno priznatih standarda upravljanja kvalitetom kao što su ISO, HACCP i Halal.

„Novim proizvodom u kategoriji namjenskog brašna osvježili smo i upotpunili asortiman mlinskih proizvoda, a posebno je zanimljivo što smo promociju organizirali u Pekari Poričanin, uglednoj tradicionalnoj sarajevskoj pekari koja u srcu Baščaršije uspješno posluje već 62 godine. S druge strane, Klas je renomirana industrijska pekara s tradicijom dugom 113 godina. Dakle, vezuju nas tradicija, iskustvo i kvalitet proizvoda“, rekao je brand manager mlinskih proizvoda Klasa Haris Škiljo.

promocija namjensko brasno4

Vlasnik pekare „Poričanin“ Mehmed Poričanin otkrio je zanimljive detalje o dugogodišnjoj saradnji ove pekare i Klasa.

„Bio sam dječak kada je moj amidža naručivao brašno iz Klasa. Brašno nam je u pekaru stizalo zaprežnim kolima. I tada, kao i danas, zadovoljni smo kvalitetom Klasovog brašna. Kvalitet je, dakle, konstanta. Posebno mi je drago što se Klas, nakon nekoliko godina stagnacije, vratio na tržište u punom kapacitetu i svom ranijem sjaju. Ja sam u penziji, ne radim više u pekari, ali su mi moje kćerke i zetovi, koji su nastavili njegovati tradiciju pekare „Poričanin“, kazali da su prezadovoljni kvalitetom novog Klasovog brašna – Namjenskog brašna za pite i kolače“, rekao je Mehmed Poričanin.

Uposlenici pekare „Poričanin“ potrudili su se da, koristeći novo Klasovo brašno, za medije i kupce pripreme razne pekarske proizvode, počev od hljeba, peciva do kolača i muffina. U tome su bili, zaista, kreativni i originalni.

„Pekarski zanat je zanimljiv i inspirativan. Lično uživam radeći ovaj posao, a sve nam je mnogo lakše kada imamo kvalitetno brašno, kao što je Klasovo“, kaže pekar Damir Hasović.