Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ne dozvolite da vam biznis propadne zbog naplate

30125908940_e9f566a921_o

Ne dozvolite da vam biznis propadne zbog naplate – provjerite svoje poslovne partnere prije nego što vam se to desi!

Ako bi se više pažnje posvetilo pravovremenim provjerama partnera, rizik bi se sveo na minimum, izbjegle bi se razne prevare a uspjeli bi zaštititi sopstveni novac te izbjeći poslovanje sa nelikvidnim preduzećima. Zato izaberite bonitetne kuće čiji zadatak je da pomognu klijentima u kreiranju informacije o potencijalnom poslovnom partneru.

Bonitetna kuća poput Bisnode BH nezavisno i transparentno sabire podatke o poslovanju preduzeća, njegovim vlasnicima, registarskim i drugim promjenama, platnim navikama, istoriji poslovanja, ovlaštenim licima, stanju nekretnina i drugo. Te podatke analiziraju i kreiraju informaciju o poslovanju preduzeća u obliku bonitete ocjene kao glavne informaciju uz i definisanje statusa preduzeća, istorija dešavanja, blokade računa, zaduženja, kreditni limit i drugi podaci. To omogućava da se stekne opšta slika ne samo o pojedinačnom poslovnom partneru već i o određenoj djelatnosti u kojoj se posluje, kao i slika o cjelokupnom stanju ekonomije jedne države. Provjera boniteta budućeg poslovnog partnera smanjiće mogućnost rizika sa kupcima i dobavljačima i omogućiti vam da donesete ispravnu poslovnu odluku.

slika_1

Na osnovu bonitetne ocjene kompanije stiču mogućnost posjedovanja certifikata bonitetne izvrsnosti a Bisnode organizuje Konferenciju o bonitetnoj izvrsnosti kompanija u BiH koja će istaći upravo takve kompanije – one koji u poslovno svijetu prati epitet izvrsnih.

3. Bisnode Bridge konferencija na temu Bonitetna izvrsnost kompanija u BiH

Konferencija o bonitetnoj izvrsnosti kompanija u BiH održaće se na Ilidži 07. 12. 2016. u hotelu Hills. Cilj nam je istaći najzdraviji dio bh. privrede i približiti ovu temu poslovnoj javnosti i nadležnim institucijama u BiH te istaći značaj bonitetne ocjene i posjedovanje validne potvrde bonitetnog poslovanja u vidu certifikata bonitetne izvrsnosti kao dokaza da su bh. kompanije ovog ranga ravnopravan partner ino kopanijama u Evropi i svijetu.

Bisnode vjeruje da će ovakav vid komunikacije pomoći profesionalnijem pristupu procjena kvaliteta poslovnih subjekata i samim tim procjene stanja bh. privrede te detektovanjem problema i pronalaženjem rješenja koja će pomoći u daljem napretku privrede bh. kroz napredovanje svake kompanije ponaosob.

Bitno je znati kakvo je preduzeće s kojim se posluje, da li redovno isplaćuje svoje obaveze, da li su mu blokirani računi, jer sve to utiče i na poslovanje svih partnera. Ne oslanjajte na neprofesionalne tradicionalne procjene u izboru poslovnih partnera možete uništiti svoj biznis.

Osim razmjene “recepata za uspješnost” i sticanja novih klijenata, imaćemo priliku otvoriti pitanja i zajednički tražiti rješenja onih tema koje bi pomogle lakši rad i brži razvoj kompanijama u BiH.

Konferencija će okupiti najkvalitetnije kompanije u BiH po svi mjerilima vrijednosti, institucije i organizacije nadležne za ovu temu i svakako, pobuditi veliku pažnju medija, stoga je ovo odlična prilika za isticanje pozitivnih priča o bh biznisu i kreiranja kvalitetnog pozitivnog poslovnog okruženja a jedan od način da se istaknu dobre priče biće i svečana dodjela certifikata bonitetne izvrsnosti.

Istaknućemo sve one koje u poslovnom svijetu prati epitet izvrsnih, stoga vas pozivamo da nam se pridružite!

Pokrovitelj konferencije je Vanjskotrgovinske komore BiH, organizuje se uz učešće Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, i podršku sponzora i prijatelja projekta kompanija FiS Vitez, StarLine zastupnika Mercedesa, Union Foodsa, MI Brajlović, Ledo, Sarajekog kiseljaka, Farmerskog blaga i vinarije Daorson, te uz medijsku podršku časopisa Banke&Biznis u BiH, Oslobođenja, TV1, radija Antena 1 Sarajevo, portala Poslovni svijet, Depo, Faktor, i Fokus.