Kompanija “Alumina” iz Zvornika zaposlila 168 novih radnika

Alumina_Zvornik_17102016

Kompanija “Alumina” iz Zvornika primila je u radni odnos 168 novih radnika raznih profila. Tim povodom, menadžment kompanije je upriličio susret sa prvom grupom od 90 novoprimljenih radnika, gdje su im uručeni ugovori u radu, prenosi biznisinfo.

Među novoprimljenim radnicima, pored zanatskih zanimanja, bravara, instalatera, zavarivača, najviše je sa srednjom stručnom spremom tehničkog smjera, uglavnom mladih ljudi koji bi u budućnosti trebali predstavljati važan segment poslovnih uspjeha kompanije. Također, “Alumina” je angažovala i 15 inženjera, hemijske, mašinske i elektro struke.

Predsjednik Upravnog odbora kompanije “Alumina” Milorad Motika je rekao da će svi koji u narednom periodu radom i zalaganjem pokažu rezultate i odgovore svojim radnim zadacima nastaviti da rade u “Alumini”.

“Kompanija razvija nove proizvodne programe i gradi nove proizvodne pogone, tako da se stvaraju uslovi za otvaranje novih radnih mjesta”, rekao je Motika i naveo da je u kompaniji prisutan i redovan odlazak u penziju jednog broja radnika, tako da se i po tom osnovu ukazuje potreba za prijemom novih radnika.

Predsjednik Upravnog odbora “Alumine” je istakao da se u toku ove godine očekuje da u “Alumini” posao dobije više od 200 novih radnika.