Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kompanija Duga Ideal: Kao poslodavac dajemo motiv mladima da ostanu ovdje

Duga Ideal 2

Duga Ideal, jedan od vodećih retail-era proizvoda i materijala za gradnju u dobojsko – zeničkoj regiji, danas je svečano obilježila 12 godina poslovanja na lokaciji u Mravićima, Doboj Jug.

U rekonstrukciju i modernizaciju novog prodajnog objekta prošle godine investirano je 1.130.000 KM, što je za rezultat imalo povećanje zaposlenih za 70%, a broja kupaca za 17%. Kompanija je dobila 80 novih partnera, kako građevinskih firmi, tako i proizvođača poluproizvoda koji se redovno opskrbljuju u Dugi Ideal.

“Ova lokacija na M17 omogućila je prije 12 godina preokret u strategiji poslovanja što je bitno uticalo na rast i razvoj kompanije. Ostvaren je niz uspješnih poslovnih odnosa sa firmama, arhitektima i stanovništvom ove regije, što je rezultiralo zajedničkom realizacijom niza zanimljivih građevinskim projekata. Također, naša posevećenost klijentu doprinijela je tome da je veliki broj privatnih kuća i stanova dobio novi izgled uz pomoć naših prodajnih savjetnika, na šta smo veoma ponosni. Danas smo ugostili prijatelje, poslovne partnere, arhitekte i izvodžače radova, kako bi se u uz druženje u jednoj ugodnoj atmosferi zahvalili na povjerenju”, izjavila je Alma Kadić direktorica kompanije Duga Ideal.

Kadić je dodala da je osim u objekte Duga Ideal značajno investirala i u ljudske resurse, kako bi upravljanje procesima u organizaciji bilo još efikasnije. “Postali smo jedan od poželjnijih poslodavaca u ovoj regiji. Dokazali smo da smo perspektivna kompanija, mlad tim, i kompanija koja nudi mogućnost stalnih edukacija i usavršavanja u struci, te napredovanja u poslu. Imamo ugodno radno okruženje. Uvjereni smo da kao poslodavac dajemo motiv mladima da ostanu ovdje, i da ne idu vani”, kazala je Kadić.

Do sljedeće godišnjice, Duga Ideal će raditi na upotpunjenju asortimana, sa još većim fokusom na brigu o kupcima, po čemu je ovaj ritail-er postao prepoznatljiv.

Kompanija raspolaže sa dva prodajna objekta u Doboju i Doboj Jugu, laboratorijem i odjelom za razvoj vlastitih brandova. Sa 1.800 m2 savremeno uređenog prodajnog prostora i 7.000 artikala u prodajnom objektu koji se nalazi u Mravićima na M17, Duga Ideal je postala jedan od najbolje opremljenih trgovačkih kompanija u dobojsko – zeničkoj regiji, specijaliziranih za boje, lakove, fasade, keramiku, grijne i vodoinstalacione sisteme, kao i druge materijale i opremu za enterijere i eksterijere.

U skladu sa strateškim opredjeljenjem kompanije inovacijama i vlastitim brandovima kao što s Activ, ThermoActiv, ThermoActiv professional, ActivPutz, FasActiv i drugi, Duga Ideal unaprijeđuje kvalitet i tako doprinosi jačanju domaćeg tržišta.

Duga Ideal uspješno posluje već duže od 30 godina. Neke od referenci Duge Ideal su isporuka boje za Papinu stolicu koja je namjenski pravljena 2015. kada je Papa Franjo bio u posjeti Bosni i Hercegovini, isporuka specijalnih materijala za Sarajevsku Vijećnicu, profesionalna antikorozivna zaštita kompanije EFT-Dong Fang u Stanarima, kao i isporuke boja za automobilsku industriju Mercedes.