Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kompanija “Lović i Co” predstavila nove proizvode na sajmu ZEPS u Zenici

lovic (4)

Kompanija Lović i Co iz Lukavca, ove se godine sa svojim proizvodima po prvi put predstavila na zeničkom sajmu privrede – ZEPS.

Ova kompanija bavi se proizvodnjom trapeznih limova, limova imitacije crijepa, posjeduju kompletnu limarsku galanteriju, strujne, hidrantske, poštanske i gardarobne ormare kako i razvodne ormare za grijanje, a od ove godine imaju i niz drugih proizvoda u ponudi.
U ovoj kompaniji izuzetno su zadovoljni što su uzeli učešće na ovom renomiranom sajmu, koji je kako nam je kazao zamjenik direktora, Edis Lović, za njih donijelo nove poslovne kontakte.

– Nikad prije nismo izlagali na ovom sajmu i možemo reći da smo poprilično zadovoljni ostvarenim kontaktima. Naravno, uvijek može bolje al sve u svemu mi smo zadovoljni. Prije svega, pojaviti se na ovom sajmu značilo je upoznavanje zeničke i šire javnosti Bosne i Hercegovine sa našim proizvodnim programom, našim artiklima koji se mogu naći u objektima Binga i Fisa širom Bosne i Hercegovine. Ono što bih želio istaći je da pored zastupljenosti na domaćem tržištu, naši proizvodi se mogu naći i u Hrvatskoj i tu isključivo mislim na lanac trgovina Pevec – govori Lović.

Kako je kazao Lović, zadovoljni su postignutim uspjesima u na poslovnom planu u ovoj godini.

– Što se tiče ove godine, u segmentu limenih krovova, fasada, raznih limenih opsava i slično zadovoljni jesmo, iako u tom pogledu nismo nešto posebno napredovali ove godine, kao što je to slučaj u drugom segmentu naše proizvodnje tj. u proizvodnji raznih metalnih ormara. U 2017. godini smo ostvarili dosta novih kontakata širom Bosne i Hercegovine ali i Evrope. Svi naši proizvodi iz segmenta metalnih ormarića mogu se pronaći u trgovačkim lancima kao što su Bingo, Fis, Penny marketi u Sarajevu. Pored Peveca u Hrvatskoj kojeg sam već spomenuo, ostvarili smo i kontakte sa firmama iz Holandije i Njemačke.

Kompanija Lović i Co do sada je bila prepoznatljiva po proizvodnji limenih krovova, a pored samih krovoa i metalnih ormarića koje je pomenuo Lović, ova kompanija na tržištu se pojavila i sa ormarom za oružje.

– Ormar za oružje bi po zakonu trebalo imati svako domaćinstvo koje posjeduje i oružje. Upravo za taj ormar smo dobili i priznanje od strane sajma ZEPS za proizvod koji je jedan od nekoliko odabranih na sajmu. Trenutno imamo dvije verzije tih ormara ali u planu svakako imamo širenje ponude.

Lović i Co ne staje na dosadašnjem obimu prozvodnje, te u budućnosti imaju u planu dodatno širenje.

– U narednom periodu imamo u planu izgradnju nove poslovne hale, pomoću koje ćemo olakšati i proširiti dodatnu proizvodnju metalnih ormarića. Naravno da očekujemo i neke nove saradnje u Bosni i Hercegovini ali i šire, kazao je Edis Lović, zamjenik direktora kompanije Lović i Co iz Lukavca.