Kompanija u Teksasu svakog radnika za Božić časti sa 100.000 dolara

hilcorp-cars

Kompanija sa sjedištem u Houstonu u Teksasu osigurala je svim zaposlenima božićnice od po 100.000 dolara, prenosi Anadolu Agency (AA).

Hilcorp Energy, jedna od najvećih američkih energetskih kompanija, saopćila je da su u godini na izmaku postignuti odlični poslovni rezultati zbog čega će božićnicu dobiti svih 1.381 radnika, što je iznos veći od 138 miliona dolara.

Amanda Thompson, koja radi kao recepcionarka u kompaniji već deset godina, kazala je da ona i njene kolege imaju dobre razloge dati sve od sebe na radnom mjestu.

“Naši direktori su tako sposobni da nas motivišu. Oni su jednostavno najbolji”, rekla je za Fox26.

Dodala je kako Uprava kompanije ispuni svako obećanje zaposlenima nakon postizanja zacrtanih ciljeva, napominjući kako svi radnici imaju dobar razlog da “daju 100 posto na poslu”.

Visina božićnice je određena nakon što je ispunjen cilj kompanije o udvostručavanju veličine Hilcorpa u periodu od pet godina.

Radnici ove kompanije su za isti cilj nagrađeni i prije pet godina, kad im je umjesto božićnice stigla ponuda Uprave da izaberu bilo koji automobil u vrijednosti do 50.000 dolara ili ček u iznosu od 35.000 dolara.