Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nema više gužvi

Konačno završavaju radovi u tunelu Crnaja, pogledajte kako izgleda nakon obnove

Sarajevo: Turisti u razgledavanju Baščaršije
24.04.2019., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Turisti preplavili stari dio grada Bascarsiju. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Dobra vijest za vozače jeste i to da je tunel asfaltiran te je urađena i rasvjeta što će uveliko olakšati saobraćanje ovim dijelom

Radovi u tunelu Crnaja na magistralnom putu M-17 između Konjica i Jablanice privode se kraju. Saobraćaj se sada na ovom dijelu odvija neometano nakon više od godinu.

Ekipa N1 televizije jezabilježila kako trenutno izgleda tunel i iako u potpunosti nisu završeni radovi veći dio posla je obavljen.

Naime, zatekli smo radnike kako rade na estetskom uređenju tunela, tačnije, farbaju jedan dio njegove unutrašnjosti bijelom bojom, a pored njih su i dalje mašine kako bi se i oni preostali radovi priveli kraju.

Dobra vijest za vozače jeste i to da je tunel asfaltiran te je urađena i rasvjeta što će uveliko olakšati saobraćanje ovim dijelom.

Iako je ostalo još nekoliko radova, bitno je naglasiti da automobili sada mogu voziti kroz tunel bez zastoja, dugih kolona i sličnih scenarija koji su obilježili protekli period.

Ukupno 550 metara dug tunel Crnaja bio je jedan od najlošijih u BiH. Loša rasvjeta, mnogo vode i rupa bili su svakodnevna slika. Riječ je o jednom od najprometnijih putnih pravaca u zemlji što je i razlog zbog čega su tokom radova bile velike gužve.

Radovi na rekonstrukciji tunela Crnaja počeli su 8. februara 2021. godine i kako smo već naveli, saobraćaj je često bio obustavljan, a vozači su nerijetko bili preusmjeravani na alternativne pravce.

Prema ugovoru, rekonstrukcija je koštala 12,8 miliona KM.