Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Konferencija “Perspektive za lokalnu privredu” u Gradačcu

gradacac

Njemačka inicijativa za pronalaženje dobavljača u državama zapadnog Balkana te konkretne mjere podrške bh. izvozu i unapređenju privredne saradnje između Njemačke i BiH, danas će biti predstavljene na regionalnoj privrednoj konferenciji „Perspektive za lokalnu privredu” u Gradačcu.

Predstavništvo njemačke privrede u Bosni i Hercegovini (AHKBiH) u saradnji s Udruženjem Wirtschaftsverein BiH organizator je današnje konferencije čiji je cilj promocija privrednih potencijala regije i razmatranje mogućnosti proširenja saradnje sa njemačkim partnerima.

Bit će održana i panel diskusija „Izvoz kao ključ uspjeha“, u kojoj će učestvovati direktor Predstavništva njemačke privrede u BiH Gunther Neubert, predsjednica njemačko-bh. privrednog udruženja Wirtschaftsverein BiH Snježana Köpruner, šef Odsjeka za bilateralne trgovinske odnose pri Ministarstvu vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Samira Sulejmanović, direktor kompanije TMD Dommers Lighting d.o.o. te predstavnik kompanije Wagner Automotiv d.o.o. Predstavništvo njemačke privrede u BiH, Damir Bišanović, saopćeno je iz Predstavništva njemačke privrede u BiH.