Biznis

Konkurs za prijem nastavnika i saradnika u osnovnim i srednjim školama u TK-u

02/08/2017

Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona raspisalo je konkurs za prijem u radni odnos nastavnika i stručnih saradnika u osnovnim i srednjim školama Tuzlanskog kantona.

Konkusom su obuhvaćene 1.504 pozicije, od toga u osnovnim školama 910, a u srednjim 594 pozicije, izjavila je za Fenu pomoćnica ministra za obrazovanje, nauku, kulturu i sport TK-a Mersija Jahić, dodavši da su samo 34 pozicije na neodređeno radno vrijeme.

Pojasnila je da je konkurs obiman jer obuhvata uposlenike koji se angažiraju na manji broj sati nastavne norme, dodavši da se radi i o pozicijama od dva do tri sata, pa do pola norme i pune norme.

Dokumentaciju za ovaj konkurs kandidati mogu dostaviti do 9. augusta, a 12. augusta škole su dužne objaviti liste kandidata.

Jahić navodi da bi se do 30. augusta trebale obaviti sve konkursne procedure, kada bi trebala biti objavljena konačna imena osoba koje su primljene u radni odnos u škole, a odabrani kandidati su dužni da u roku od tri dana potpišu ugovor o radu.

Za zaposlenike koji su aplicirali u osnovne škole intervjui će biti obavljeni 16., 17. i 18. augusta, a na web stranici resornog ministarstva i Vlade TK-a mogu vidjeti u kojoj se školi na nivou općine obavljaju intervjui. Jahić naglašava da je ovaj put taj proces pojednostavljen.

Intervjui za zaposlenike u srednjim školama za općeobrazovne nastavne predmete i stručno teorijske bit će održani 16. i 17. augusta, a za nastavnike praktične nastave u okviru intervjua će u svakoj od škola biti polaganje dijela praktične nastave.

Ovim konkursom nisu obuhvaćene škole Behram-begova medresa i Katolički školski centar, koje samostalno raspisuju konkurse, jer njihov osnivač nije Skupština TK-a.

Na području Tuzlanskog kantona su 32 srednje i 88 osnovnih škola.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.