Biznis

Konzum BiH donirao invalidska kolica Udruženju distrofičara KS

23/02/2016

Konzum BiH donirao je danas invalidska kolica za članove Udruženju distrofičara Kantona Sarajevo koja će unaprijediti svakodnevicu oboljelih od neuro-mišićnih poremećaja.

„Donacija poput ove značajna je za rad našeg Udruženja koje u mnogome zavisi od solidarnosti građana, društvene odgovornosti kompanija, ali i šire zajednice. Ovo nije prvi put da dobijemo pomoć od Konzuma BiH. Sretni smo što ova kompanija prepoznaje naše potrebe i daruje nam neophodna sredstva koja će našim članovima olakšati svakodnevicu“, istakao je Almir Šahmanija, predsjednik Udruženja distrofičara Kantona Sarajevo.

Najavljen je i nastavak saradnje Konzuma BiH i Udruženja distrofičara Kantona Sarajevo, s ciljem stvaranja što boljih uslova za rad i integraciju oboljelih od distrofije u društvo.

„Uvijek smo sretni kada pomažemo one kojima je to najpotrebnije. Vjerujemo da će naš dar učiniti da se članovima Udruženja olakša kretanje, te integracija u društvene aktivnosti“, naglasila je Zvezdana Stojaković, PR menadžerica Konzuma BiH.

Konzum BiH vjeruje da će i ostale kompanije slijediti ovaj društveno odgovorni primjer, te pomoći rad ovog, ali i sličnih udruženja.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.