Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Konzum BiH donirao invalidska kolica Udruženju distrofičara KS

konzum kolica

Konzum BiH donirao je danas invalidska kolica za članove Udruženju distrofičara Kantona Sarajevo koja će unaprijediti svakodnevicu oboljelih od neuro-mišićnih poremećaja.

„Donacija poput ove značajna je za rad našeg Udruženja koje u mnogome zavisi od solidarnosti građana, društvene odgovornosti kompanija, ali i šire zajednice. Ovo nije prvi put da dobijemo pomoć od Konzuma BiH. Sretni smo što ova kompanija prepoznaje naše potrebe i daruje nam neophodna sredstva koja će našim članovima olakšati svakodnevicu“, istakao je Almir Šahmanija, predsjednik Udruženja distrofičara Kantona Sarajevo.

Najavljen je i nastavak saradnje Konzuma BiH i Udruženja distrofičara Kantona Sarajevo, s ciljem stvaranja što boljih uslova za rad i integraciju oboljelih od distrofije u društvo.

„Uvijek smo sretni kada pomažemo one kojima je to najpotrebnije. Vjerujemo da će naš dar učiniti da se članovima Udruženja olakša kretanje, te integracija u društvene aktivnosti“, naglasila je Zvezdana Stojaković, PR menadžerica Konzuma BiH.

Konzum BiH vjeruje da će i ostale kompanije slijediti ovaj društveno odgovorni primjer, te pomoći rad ovog, ali i sličnih udruženja.