Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Konzum BiH organizirao posjetu kupaca Velpra koncernu Agrokor

velpro-konzum-agrokor 1

Konzum BiH organizirao je prošle sedmice za kupce Velpro centara u našoj zemlji dvodnevni obilazak kompanija Agrokor koncerna u Hrvatskoj. Bila je to prilika da se više od 100 kupaca iz cijele BiH upozna s jednom od najvećih kompanija u jugoistočnoj Evropi, te načinom na koji je organizirano poslovanje unutar koncerna.

Gosti su tom prilikom posjetili Logističko-distributivni centar Konzuma u Zagrebu, PIK Vrbovec, najveću hrvatsku mesnu industriju, zatim Topolik, najveću robotiziranu farmu u ovom dijelu Evrope, Vina Belje, najsavremeniji vinski kompleks, Vupikove farme, te kompleks Mitrovac u sklopu kojeg se nalazi staklenik, farma i bioplinsko postrojenje.

velpro-konzum-agrokor 2

“Naš uspjeh usko je vezan za stvaranje partnerskog i prijateljskog odnosa s kupcima, pa nam je još i veća čast što smo u mogućnosti kupcima Velpra predstaviti koncern Agrokor. Željeli smo ih upoznati s najvišim standardima kvalitete u proizvodnji i distribuciji proizvoda, te im pokazati da dobijaju najbolju vrijednost za svoj novac. Osim toga, bila je ovo prilika za dodatno upoznavanje i druženje nas i naših kupaca, ali i članova uprave kompanija iz sastava Agrokora. Ovo je dobra praksa partnerskog odnosa koju ćemo sa našim kupcima zasigurno nastaviti i u budućnosti“, naglasio je Enis Drpljanin, direktor Sektora veleprodaje i logistike u Konzumu.

Agrokor je regionalni lider u proizvodnji i distribuciji hrane i pića, te maloprodaji i upošljava gotovo 60.000 radnika. U sklopu koncerna posluju najveće i najuspješnije kompanije među kojima su Jamnica, Ledo, Zvijezda, PIK Vrbovec, Belje, Vupik, maloprodajni lanci Konzum, te Poslovni sistemi Mercator.

“Prije svega želio bih se zahvaliti Konzumu BiH na organizaciji jednog zaista korisnog obilaska. Sve što smo vidjeli je impresivno. Znao sam i ranije da je Agrokor vrhunski koncern, a ova posjeta nam je trebala kako bismo sklopili kompletan mozaik i dodatno potvrdili njihov kvalitet“, naglasio je Elvir Kunosić, vlasnik firma King iz Lukavca.

“Posjetama ovim kompanijama imali smo priliku vidjeti zaokružen ciklus, od proizvodnje i pakovanja, distribucije u Velpro centre, pa sve do naših stolova. Ovo je zaista fenomenalno, te se nadam da će i drugi kupci iz BiH imati priliku upoznati se s ovim kompanijama“, naglasio je Bogdan Marjanović, predsjednik Asocijacije samostalnih trgovaca regije Banjaluka.

velpro-konzum-agrokor 3

Velpro je lider u segmentu veleprodaje u BiH s pet najsavremenije opremljenih centara u Sarajevu, Mostaru, Čitluku, Tuzli i Banja Luci koji predstavljaju opskrbne centre za profesionalne kupce iz sektora maloprodaje i ugostiteljstva, obrtnike i druga pravna lica.

Velpro posluje u sastavu Konzuma, najvećeg maloprodajnog lanaca u BiH, i svojim kupcima nudi vrhunsku uslugu, ugodnu kupovinu kao i izuzetno širok asortima najkvalitetnijih proizvoda po najpovoljnijim cijenama. Velpro je uspješno razvio i robnu marku Rial, velikim dijelom u saradnji s domaćim proizvođačima čije proizvode odlikuje izvrstan kvalitet uz iznimno povoljne cijene.