Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zrinjski s optimizmom putuje u Tuzlu: Bolji smo od Slobode

IMG_2293

Nakon tri uzastopne prvenstvene pobjede i povratka na vrh ljestvice nogometaši Zrinjskog s optimizmom čekaju nedjeljni derbi 15. kola BH Telecom Premijer lige BiH protiv Slobode u Tuzli.

Na konferenciji za novinare napadač Zrinjskog Stevo Nikolić kazao je kako Sloboda zaslužuje svaki respekt.

– Imaju dobar tim, s dobrim trenerom koji je sve to dobro posložio. Ali, realno gledajući, mislim da smo puno kvalitetniji, a nakon tri vezane pobjede puni smo samopouzdanja i ako uđemo koncentrirano u utakmicu, ne vidim način kako nas Sloboda može ugroziti – kazao je Nikolić.

Trener Zrinjskog Vinko Marinović na raspolaganju ima kompletnu momčad, a zbog ozljede je pod upitnikom samo veznjak Miloš Žeravica o čijem će nastupu Marinović odlučiti nakon posljednjeg treninga.

Marinović očekuje neizvjesnu i borbenu utakmicu te vjeruje u uspjeh svoje momčadi.

– Ekipa Slobode je dosta dobro odigrala dosadašnji dio prvenstva. Radi se o kompaktnoj, čvrstoj, agresivnoj i borbenoj momčadi. Takva nas utakmica i očekuje. Za nas je bitno da samo na vrhu ljestvice, tu želimo ostati i tako ćemo se u nedjelju i postaviti – kazao je Marinović.

Nije posebno želio komentirati istupe čelnika Slobode koji su se posljednjih dana putem medija žalili na tretman svog kluba kod sudaca.

– Ne bavim se takvim stvarima. Svatko ima neke svoje komentare, neke svoje verzije. Ne bojim se sudaca. Očekujem da suđenje bude na zavidnoj razini i uopće ne razmišljam o tome – kazao je strateg Zrinjskog.

Utakmica Sloboda – Zrinjski igra se u nedjelju u Tuzli s početkom u 13:30 sati i uz izravan prijenos na BHT-u.

Sloboda je bila vodeća momčad prvenstva do prošlog kola, a nakon poraza od Sarajeva, Tuzlake je preskočio Zrinjski i ponovno zasjeo na vrh ljestvice s 30 bodova.

Široki na drugom mjestu ima 28 bodova, koliko treća Sloboda i četvrti Radnik, uz slabiju gol razliku.