Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Google “naučio” inbox da odgovora na mailove umjesto nas

Inbox-656×365

Google krajem sedmice u e-mail aplikaciju Inbox uvodi novu funkciju Smart Reply na bazi umjetne inteligencije koja će korisnicima sugerirati odgovore na primljene e-mailove.

Smart Reply funkcionira na način da aplikacija analizira primljeni e-mail i na temelju sadržaja na dnu zaslona nudi tri osnovna odgovora, uglavnom u obliku kraćih rečenica koje ste dosad najčešće koristili.

U slučaju da odgovaranje na e-mail zahtijeva malo više angažmana, Smart Reply nudi početak odgovora koji se može editirati i dopuniti dodatnim informacijama, a ideja je da korisnici mogu brzinski odgovarati na mailove bez gubljenja vremena na zamorno tipkanje.

Aplikacija s vremenom uči iz vaših navika, pa ako neke od ponuđenih odgovora koje Smart Reply nikad ne izabirete, odgovor će se ubrzo prestati pojavljivati.

“Mreža će prilagođavati i ton i sadržaj odgovora prema primljenom e-mailu”, rekao je šef proizvoda Alex Gawley. Wired piše da će sustav učiti kako generirati primjerene odgovore analizirajući mnoštvo odgovora već korištenih u Google Gmailu.

Gawley kaže da će sustav nuditi odgovore sastavljene od tri do šest riječi, a moći će generirati oko 20 hiljada potencijalnih odgovora.

Sistem dubokog učenja prosljeđuje informacije u nešto što se naziva neuralna mreža, odnosno mreža koju simulira sistem neurona u ljudskom mozgu i slično tome, analizira informacije u svrhu učenja obavljanja različitih zadataka.

Princip je dosta sličan sustavu koji na temelju postojeće baze podataka izgovorenih riječi može prepoznati naredbe koje izgovarate u pametni telefon, ali u ovom slučaju, Smart Reply uči slagati e-mail odgovore analizirajući već postojeće e-mail konverzacije.

Kako bi izbjegli ponavljanje u ponuđenim odogovorima, izgrađen je dodatni AI sistem koji eliminira duplikate.