Konzum donirao 5.000 KM za adaptaciju Klinike za zarazne bolesti u Tuzli

konzum-donacija

Jučer je na Klinici za zarazne bolesti UKC Tuzla upriličeno otvaranje Dnevne bolnice i Laboratorije kliničkih vještina, a njenoj obnovi su pomogli brojni pojedinci i društveno odgovorne institucije. Kako bi podržali UKC Tuzla da nastavi sa adaptiranjem Klinike za zarazne bolesti i kako bi pozvao druge kompanije da se uključe u ovu akciju, Konzum je jučer Klinici za zarazne bolesti UKC Tuzla donirao 5.000 KM.

Konzum učestvuje u brojnim društveno odgovornim projektima kojima podržava razvoj lokalne zajednice. Svojim aktivnim sudjedlovanjem i podrškom, Konzum nastoji pozvati druge kompanije da učestvuju u izgradnji boljeg života građana BiH.

“Drago nam je što možemo pomoći obnovu Klinike za zarazne bolesti, jer ova oboljenja predstavljaju veliki problem ljudi širom BiH. Želimo podržati obnovu ove važne zdravstvene ustanove, kako bi u budućnosti mogla pružati bolje i efikasnije liječenje svim pacijentima. Konzum će i dalje podržavati sve projekte koji će doprinijeti razvoju lokalnih sredina i poboljšati kvalitet življenja u njima. Jučer je otvorena Dnevna bolnica i Laboratorija kliničkih vještina, ali mi ne želimo da tu bude kraj. Našom donacijom pozivamo sve kompanije da slijede naš primjer i pomognu adaptaciju ove klinike”, istakla je Irena Miličević, direktorica Sektora marketinga u Konzumu koja je jučer, u ime Konzuma, primila i zahvalnicu za ovu donaciju.