Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Konzum i Akova grupacija unaprijeđuju saradnju

konzum-akova

Predstavnici Konzuma d.o.o. Sarajevo posjetili su svoje dugogodišnje poslovne partnere kompanije Brovis i Ovako koje djeluju u sastavu Akova grupacije. Posjeta je realizirana u sklopu inicijative “Volim domaće” i tom prilikom najveći maloprodajni lanac u BiH je još jednom potvrdio svoju opredijeljenost za podršku bosanskohercegovačkim proizvođačima. Osim toga, razgovarano je i o proširenju dosadašnje saradnje.

“Akova grupacija zapošljava 850 ljudi, a dnevni kapaciteti proizvodnje su 100.000 proizvoda. Naša saradnja s Konzumom traje 10 godina. Iskreno se nadam da će se ta saradnja nastaviti i u budućnosti, te da će biti još jača i snažnija, što će svakako doprinjeti poboljšanju domaće privrede. Radimo s najmodernijom tehnologijom, a kroz saradnju s Konzumom želimo plasirati što više kvalitetnih domaćih proizvoda na tržište BiH“, naglasio je Nedžad Biberović, marketing menadžer Akova grupacije.

Na policama Konzuma trenutno se nalazi više od 8.000 domaćih proizvoda. Konzum sarađuje sa više od 700 dobavljača među kojima je više od 400 bosanskohercegovačkih proizvođača, a svakim danom nastoje povećati njihov broj, što znači još bolju i kvalitetniju ponudu za cijenjene kupce.

konzum-akova1

“Konzum na svojim policama želi imati što više domaćih proizvoda i upravo zbog toga jako je važna naša saradnja s Akova grupacijom, jednom od najvećih bh. kompanija. Na Konzumovim policama nalazi se više od 50 posto mesnih prerađevina bosanskohercegovačkih proizvođača, od čega značajan procenat zauzimaju i proizvodi kompanija Ovako i Brovis. Osim toga, kroz našu trgovačku marku K Plus s Akova grupacijom razvijamo nove artikle, što je još jedan dokaz naše odlične saradnje“, istakla je Mirsada Kadribašić, rukovoditeljica Odjela svježe hrane u Konzumu.