Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Konzum otvara novih 10 objekata u BiH

konzum


Konzum BiH organizirao je danas u Sarajevu novogodišnje druženje članova Uprave s poslovnim partnerima i predstavnicima medije. U prazničnoj atmosferi Super Konzum prodavnice, u Ložioničkoj 16, predstavljene su brojne aktivnosti realizirane u sklopu obilježavanja 10 godina uspješnog poslovanja u BiH, te najavljeni planovi za narednu godinu.

“Ovo je godina koja je za Konzum BiH bila posebna, jer smo upravo u njoj obilježili 10 godina uspješnog poslovanja u BiH. To je jubilej koji priprada našim zaposlenicima, kupcima i poslovnim partnerima, jer bez svih njih Konzum BiH ne bi danas bio ovdje. U ovoj godini realizirali smo brojne aktivnosti, jer smo na pravi način svima željeli zahvaliti na vjernosti koju su nam poklanjali svih ovih godina. Za naše cijenjene kupce organizirali smo veliku nagradu igru u kojoj smo poklonili 10 novih automobila Golf 7, ali i druge vrijedne nagrade, a s poslovnim partnerima pokrenuli smo i realizirali brojne projekte koji će doprinijeti jačanju privrede BiH. Otvorili smo nove prodajne objekte i zaposlili značajan broj ljudi, te nastavili zapošljavati mlade pripravnike. Također, podržali smo brojne sportske i kulturne institucije, pomogli razna udruženja, bolnice, škole. Sve su ovo aktivnosti koje ćemo nastaviti i u narednoj godini“, istakao je David Dolinar, direktor Društva Konzum BiH.

Konzum BiH danas ima 259 prodavnica različitih formata u 69 gradova u BiH i više od 4.500 zaposlenih. Sarađuje s više od 700 dobavljača, od kojih je više od 400 domaćih proizvođača, a na policama najvećeg maloprodajnog lanca nalazi se više od 8.000 bosanskohercegovačkih proizvoda.

“U ovoj godini plasirali smo oko 16.000 tona domaćeg voća i povrća, više od 2.000 tona domaće piletine, te više od 130 tona domaće ribe, 11,2 miliona litara domaćeg mlijeka, više od 10 miliona komada domaćih peciva, 25 miliona svježih jaja. Ovi brojevi bili bi još i veći, ali imali smo situaciju da smo otkupili sve što je proizvođač imao na stanju i nismo mogli kupiti više. U narednoj godini nastavljamo renoviranje naših prodavnica, te najavljujem otvaranje novih 10 objekata u BiH, što će svakako doprinijeti i novim zapošljavanjima“, naglasio je Adnan Šteta, izvršni direktor Konzuma BiH.

Prazničnu atmosferu dodatno je uveličalo uručenje nagrada iz 5. vala nagrade igre “Nagrađujemo Vašu vjernost”, a druženju su prisustvovali i svi dobitnici ovih nagrada.