Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Konzum podržava razvoj pozorišne umjetnosti u Banjoj Luci

Konzum podržao Teatar fest Petar Kočić

Teatar fest „Petar Kočić“, 18. po redu, završen je u Banjoj Luci, a Konzum d.o.o. Sarajevo bio je ponosni sponzor – prijatelj festivala pozorišne umjetnosti koji je na regionalnoj kulturnoj mapi postao prepoznatljivo ime, ali i veoma važan događaj za Banja Luku.

Banjalučani su u periodu od 17. do 25. maja imali priliku pogledati sedam predstava iz BiH, Srbije i Hrvatske koje su učestvovale u takmičarkom dijelu repertoara, a na sceni Narodnog pozorišta Republike Srpske pojavila su se najznačajnija teatarska i glumačka imena iz regiona.

Teatar fest je otvoren premijerom predstave pozorišta domaćina „Otac i sin“, u režiji Nikole Pejakovića, s Petrom Božovićem u glavnoj ulozi, a domaći ove večeri bio je Konzum.

„Ove godine je festival ‘Petar Kočić’ postao punoljetan, pa je Konzum tim više počašćen što je mogao podržati manifestaciju na koju su Banjalučani izuzetno ponosni, ali i doprinijeti razvoju pozorišne umjetnosti u Banjoj Luci. Konzum njeguje domaću tradiciju i kulturu, te posebno podržava predstave nastale po tekstovima pisaca s naših prostora. Bilo je divno vidjeti da u našem gradu vlada veliki interes za Teatar fest čiji je cilj pozorišni život učiniti bogatijim i uzbudljivijim. Podrška ovoj manifestaciji dio je kampanje ‘Banja Luka u srcu’ u sklopu koje ćemo u narednom periodu podržati brojne humanitarne, kulturne i društvene aktivnosti u gradu na Vrbasu. Nadam se da će iz godine u godinu ovaj praznik pozorišne umjetnosti postajati još značajniji i veći“, naglasio je Miroslav Kokot, direktor Sektora maloprodaje za regiju Banja Luka koji je na završnoj večeri uručio nagradu za najbolju mušku ulogu glumcu Aleksandru Mihailoviću za lik Dobrivoja u predstavi „Hotel Kosovo“, Srpske drame Narodnog pozorišta u Prištini.

Mlade snage „na daskama koje život znače“ njeguju ovu vrstu umjetnosti, a Konzum je uvijek spreman podržati mlade ljude u kreiranju svoje budućnosti. Osim toga, Teatar fest promoviše domaću kulturu i javnosti predstavlja djela pisaca sa naših prostora, pa popularizacija pozorišta i pozorišne umjetnosti na ovakav način zaslužuje Konzumovu podršku.