Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Konzum u Ključu otvorio novi objekat, posao za 19 radnika

Konzum_Kljuc 1

Konzum je danas otvorio drugi prodajni objekt u Ključu u kojem će raditi 19 novih radnika, te time nastavio širenje prodajne mreže i upošljavanje novih radnika.

– Ovo je 259. prodavnica koju je Konzum otvorio u BiH i još jedan poklon građanima Ključa, uz nadu i želju da uživaju u budućoj kupovini. Danas je važan dan i za Konzum jer smo uspješno implementirali novu investiciju, te na taj način dodatno dokazali naše usmjerenje ka razvoju privrede u BiH – kazao je direktor maloprodaje Konzuma za regiju Banja Luka Miroslav Kokot.

Dodao je da je ovo i odlična prilika za lokalne proizvođače, koji imaju kvalitetne proizvode, a kojima su njihova vrata otvorena.

Ovim objektom Općina Ključ dodatno se pozicionirala na mapi Konzum prodajnih objekata, što će doprinijeti ekonomskom boljitku Općine, ali zasigurno potaknuti i druge, velike i uspješne kompanije da ulažu u ovu općinu.

Konzum_Kljuc 2

– Investicija Konzuma predstavlja značajan podsticaj zapošljavanju na području općine Ključ. Još jednom smo pokazali spremnost da otvaramo vrata za sve ulagače koji žele investirati širom naše općine. Koristim ovu priliku da se zahvalim menadžmentu Konzuma što su odlučili investirati u Općinu Ključ i na taj način omogućili građanima dodatni užitak u kupovini – naglasio je načelnik Općine Ključ Nedžad Zukanović.

Povodom otvaranja novog prodajnog objekta, Konzum je uručio i novčanu donaciju u iznosu od 5.000 KM Udruženju roditelja, djece i mladih s posebnim potrebama “I mi se budimo” iz Ključa, koja će olakšati rad ove institucije.

– Zahvaljujem kompaniji Konzum koja je prepoznala značaj našeg udruženja, te nam donirala sredstva. Donacija će nam puno pomoći u daljem radu kada je u pitanju socijalizacija i rehabilitacija osoba s posebnim potrebama – istakao je predsjednik Udruženja “I mi se budimo” Muhamed Blažević, saopćeno je iz Konzuma.