Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Održana sjednica povjerenstva za NATO integracijski proces BiH

Komisija za NATO int proces 1

Druga redvna sjednica Povjerenstva za NATO integracijski proces Bosne i Hercegovine, kojom je predsjedavao zamjenik ministra obrane BiH Emir Suljagić, zamjenik predsjedatelja Povjerenstva, održana je danas u Ministarstvu vanjskih poslova Bosne i Hercegovine.

Povjerenstvo je razmatralo i prihvatilo informaciju o posjeti zamjenika ministra vanjskih poslova BiH i predsjedatelja Povjerenstva za NATO integracijski proces BiH Josipa Brkića NATO štabu 14. septembra.

Komisija za NATO int proces 2

Također, razmatrana je i prihvaćena samoprocjena stupnja implementiranja Individualnog partnerskog akcijskog plana za period 2014-2015 godina, a u okviru strukturalne saradnje BiH s NATO-om.

Dogovoreni su modaliteti ekspertnih razgovora s izaslanstvom NATO štaba koji će se održati od 7. do 9. oktobra ove godine. U tom kontekstu data su konkretna zaduženja pojedinim ministarstvima koja imaju za cilj predstavljanje napretka BiH na putu zadovoljenja standarda i uslova neophodnih za članstvo u NATO-u, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MVP-a BiH.