Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

novi logo

Korporacija LKQ ponovo osmišljava svoj korporativni identitet da bi odrazila ulogu lidera na tržištu rezervnih dijelova za automobile

The Evolution of the LKQ Logo_v3

Ažurirani korporativni identitet će stvoriti moderniji i progresivniji izgled i osjećaj koji će podržati LKQ u sljedećoj fazi rasta

Kompanija LKQ Europe predstavila je svoj novi logo i brend koji odražavaju njenu poziciju kao globalnog i inovativnog lidera na evropskom tržištu zamjenskih rezervnih dijelova za automobile. Novo brendiranje u cijeloj grupi će omogućiti LKQ korporaciji i njenim podružnicama širom svijeta da se međusobno približe. Takođe će omogućiti korporaciji LKQ da privuče i zadrži najbolje kupce, te da odražava različitost i integritet korporacije LKQ i njenih zaposlenika.

Kao dio svog stalnog puta ka širenju, integraciji i transformaciji, korporacija LKQ je razvila novi korporativni brend i identitet koji će pomoći u ostvarenju usklađenog brenda i podržati izgradnju kulture jedne korporacije u svim evropskim jedinicama.

Korporacija LKQ je ušla na evropsko tržište 2011. godine akvizicijom kompanije Euro Car Parts u Ujedinjenom Kraljevstvu. Od tada korporacija LKQ je kupila preko 80 kompanija u više od 20 evropskih zemalja.

Kompanija će implementirati novi korporativni identitet u narednim mjesecima.

“Da bismo ostali lider na tržištu zamjenskih rezervnih dijelova za automobile, vjerujemo da je neophodno da razvijamo i ulažemo u naš korporativni dizajn i reputaciju. Namjeravamo izgraditi snažan i inspirativan globalni brend koji ne samo da odražava našu istoriju, već i naše buduće poslovne modele koji daju veću vrijednost kupcima širom Evrope”, izjavio je Arnd Franz, generalni direktor za LKQ Europe. “Snažna reputacija je takođe ključna za privlačenje najboljih talenata na tržištu. Izgradnja snažnog brenda poslodavca pomoći će u stvaranju pozitivne klime i izgradnji naše reputacije kao modernog, progresivnog preduzeća i poslodavca po izboru.”

Korporacija LKQ je osnovana 1998. godine i od tada ne prestaje da ide naprijed, s opredjeljenjem za kontinuirano usavršavanje, pronalaženje kreativnih rješenja i prilagođavanje konkurentnom okruženju koje se stalno mijenja.

Kada je korporacija LKQ prvobitno osnovana, napravila je revoluciju u industriji dijelova nudeći visokokvalitetne automobilske dijelove po odličnoj vrijednosti. Tri slova LKQ znače ‘Like-Kind-Quality’ (ista vrsta kvalitete), odražavajući ovu viziju. Tokom vremena je korporacija LKQ evoluirala i postala vodeći dobavljač alternativnih i specijalnih dijelova za popravak i dodatne opreme za automobile i druga vozila s jedinicama u Evropi, Sjevernoj Americi i Tajvanu.

Uz to, značenje ona tri simbolična slova je takođe evoluiralo na drugi nivo: ‘Leadership. Know-how. Quality’(Liderstvo-Znanje-Kvalitet). Ova fraza preciznije prenosi ključnu ulogu koju je korporacija LKQ odigrala u oblikovanju okoline za industriju zamjenskih rezervnih dijelova za automobile i reciklažu automobila.

“Sada smo globalna kompanija, koja se sastoji od više od 270 akvizicija koje nude zamjenske rezervne dijelove za automobile i specijalna rješenja za naša četiri ključna segmenta u Sjevernoj Americi, Evropi, specijalnostima i samouslužnim servisima.

S hiljadama kolega širom svijeta, mi smo dinamičan i poduzetnički tim, a naš identitet to treba da odražava”, izjavio je Dominick Zarcone, predsjednik korporacije LKQ i generalni direktor. “Evolucija našeg logotipa i podržavajući korporativni identitet neće samo podržati ovu novu eru poslovanja, već će takođe pomoći u stvaranju pozitivnog pogleda, izgradnji i učvršćivanju naše reputacije kao savremene kompanije i poslodavca po izboru.”

Približno 46.000 zaposlenika u korporaciji LKQ opslužuje kupce u 26 zemalja. Svojim kupcima nudi široku paletu OEM recikliranih i zamjenskih rezervnih dijelova, zamjenskih sistema, komponenti, opreme i usluga za popravak, te dodatke za automobile, kamione, rekreacijska i sportska vozila.

O kompaniji LKQ Europe

LKQ Europe, podružnica korporacije LKQ, sa sjedištem u Cugu u Švajcarskoj, vodeći je distributer zamjenskih dijelova za automobile, komercijalna kombi vozila i industrijska vozila u Evropi. Trenutno zapošljava oko 26.000 ljudi sa mrežom od preko 1.000 filijala i približno 6,1 milijardu dolara prihoda u 2021. godini. Organizacija snabdijeva više od 100.000 nezavisnih radionica u više od 20 evropskih zemalja.

Grupaciju čine: Euro Car Parts, LKQ Fource, grupacija RHIAG, Elit, LKQ CZ, SiM Impex i grupacija STAHLGRUBER, kao i kompanija specijalizovana za reciklažu Atracco. LKQ ima i manjinski udio u grupaciji Mekonomen.