Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Koteks otvara pogon u Zavidovićima: “Za početak” 100 radnih mjesta

koteks

Iako je otvorenje novog tekstilnog pogona firme Koteks Tešanj u Zavidovićima bilo najavljeno za juni, do tog nije došlo jer adaptacija prostora traje duže nego što se očekivalo.

No, iz tešanjske firme kažu da nisu odustali od svojih planova te će ukoro biti otvoren pogon u kojem će za početak raditi 100 ljudi, s planom daljeg povećanja, prenosi BiznisInfo.

Proizvodnja se treba odvijati u nekadašnjem Krivajinom pogonu „Stoličara“. No, nakon što je Koteks kupio ovaj pogon, ispostavilo se da je objekat u dosta lošijem stanju nego što se očekivalo. Radovi su još u toku jer je potrebna kompletna izmjena infrastrukture.

O ovoj temi prije nekoliko dana su razgovarali načenik Zavidovića Hašim Mujanović i direktor Koteksa Haris Sejdić.

Iz Koteksa su istakli da će se za početak držati brojke od 100 radnika koju su naveli da potražuju u oglasu, ali da im je cilj da taj broj vremenom poraste. Naveli su i da su vrlo zadovoljni dosadašnjom saradnjom sa Opštinom.

Načelnik je izrazio zadovoljstvo prisustvom ovog privrednog društva na području opštine, te naglasio da Zavidovići žele da osiguraju svojim građanima normalna primanja i uslove za rad, te da izbjegnu iskorištavanje radnika „s kojim su se u posljednje vrijeme često susretali“.

Takođe, načelnik je kazao da Koteks d.o.o. može računati na svaki potrebni vid podrške i pomoći koji Opština Zavidovići može da im pruži.