Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Lactalis BH mališanima u SOS Dječijim selima obezbijedio zalihe mlijeka za 3 mjeseca

laktalis

Domaća mliječna kompanija Lactalis BH, povodom obilježavanja Svjetskog dana mlijeka, donirala je pet tona mlijeka za mališane u SOS Dječijim selima BiH.

Tim povodom, predstavnici ove kompanije posjetili su SOS Dječije selo u Sarajevu i zajedno sa SOS porodicama obilježili ovaj dan.

Prema riječima direktora SOS Dječijeg sela u Sarajevu Damira Mahmića, ovom vrijednom donacijom će se pokriti sve potrebe za nabavku mlijeka u SOS Dječijim selima BiH za naredna tri mjeseca.

laktalis1

– Budući da SOS Dječija sela BiH trenutno u porodičnom modelu brige imaju 2.70 djece, procjenjujemo da naša potrošnja mlijeka i mliječnih proizvoda na godišnjem nivou iznosi više od 60.000 KM. Na broj djece o kojoj se svakodnevno brinemo, svako pokriće troškova je iznimno vrijedan poklon – kazao je Mahmić i zahvalio kompaniji Lactalis BH za kontinuiranu podršku radu ove institucije.
Darivanjem SOS Dječijih sela BiH Lactalis BH želi potaknuti i druge kompanije da ovakvim i sličnim aktivnostima pruže podršku, sigurnost i kvalitetniji život djeci bez roditeljskog staranja koja su u SOS porodičnom modelu brige.

– Zajedničkim snagama i društveno odgovornim projektima želimo doprinijeti razvoju lokalne zajednice te pomoći onima kojima je pomoć prijeko potrebna – kazao je voditelj marketinga kompanije Lactalis BH Haris Kadenić, saopćeno je iz ove kompanije.