Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Lakić: Unis Ginex nastavlja uspješnu priču, zaposlit će još 133 nova radnika

Foto: Fena

“Novi uposlenici, zajedno sa već postojećom radnom snagom su garant još boljeg i većeg uspjeha ove kompanije, kako na domaćem, tako i na inostranom tržištu”

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Vedran Lakić izjavio je danas da razvoj namjenske industrije u FBiH stručnim vođenjem poslovnih politika kompanija, angažmanom Vlade FBiH i ministarstva na čijem je čelu svakodnevno raste i može se s pravom reći da kompanije namjenske industrije vode uspješne poslovne priče.

Dodao je da uspješne poslovne priče donose nova radna mjesta, novi životni standard i priliku za dodatni razvoj lokalnih zajednica, a kompanija Unis Ginex d.d. Goražde svoju uspješnu priču nastavlja zapošljavanjem 133 nova radnika.

– Novi uposlenici, zajedno sa već postojećom radnom snagom su garant još boljeg i većeg uspjeha ove kompanije, kako na domaćem, tako i na inostranom tržištu. Podrška namjenskoj industriji, njena ekspanzija, te otvaranje više radnih mjesta su prioriteti Vlade FBiH i ovog Ministarstva. Uspjeh Ginexa i naših drugih kompanija namjenske industrije ne treba stati, već hrabro se razvijati – kazao je Lakić, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.