Biznis

LB.Profili dobili 50 novih kupaca na bh. tržištu (FOTO)

20/07/2018

Godinu i po dana nakon što je Hifa Oil kupila LB.Profile GmbH, proizvođača visokokvalitetnih PVC profila za prozore i vrata, ova njemačka kompanija je povećala prodaju za 110 posto dobivši 50 novih kupaca, partnera i proizvođača PVC stolarije sa kojima je ostvarena dugoročna i stabilna poslovna saradnja.

– U saradnji sa kompanijom Euro Roal koja je također firma kćerka Hifa Oil, a koja je naš ekskluzivni zastupnik za BiH i zemlje Balkana, uspjeli smo za kratko vrijeme napraviti značajan prodor na bosanskohercegovačko tržište od Velike Kladuše i Cazina, preko Teslića, Tešnja, Doboja, Živinica, Zavidovića, Zenice, Bugojna, pa do Sarajave i Mostara. Trenutno imamo više od 50 kupaca koji proizvode gotove proizvode od LB.Profila, od manjih radnji preko srednjih pa do velikih proizvođača – navodi se iz ove kompanije.

Kažu da se uspjeh desio jer je “prodajna mreža u stanju reagirati brzo prema krajnjem potrošaču sa raznovrsnom paletom profila, logističkom podrškom i servisom, što u konačnici čini ponudu konkuretnom i potpunom”.

Sa partnerima u Bosni i Hercegovini za kratko vrijeme realizovano je dosta projekata počev od privatnih kuća i zgrada, pa do javnih objekata. Svi profili i sistemi imaju potrebne ateste i certifikate, što pruža kupcima prednost na tržištu.

Njemački LB.Profile dostupan je na bh. tržištu kod proizvođača PVC stolarije kao što su ZR “AMS” Konjic, MF Company Velika Kladuša, EMOX Hadžići – Sarajevo, Džaja Plast Cazin, Žaluzine style Zenica, Nova plast Tešanj, Edal Alu i PVC stolarija Živinice, Memić plast Bugojno, Almy gradnja Zavidovići, MO Life Mostar, GTR Mostar, Braća Vajić Teslić, Rolo – Mont Doboj Jug, Zeno PLAS-AL Sarajevo.

LB. Profile već duže od 50 godina razvija sisteme za prozore i vrata, sa ogromnom kompetencijom, akumuliranim znanjem i naprednom tehnologijom koja je posljednja riječ u industriji umjetnih profila.

Nakon akvizicije u januaru 2017. godine, osim Holandije i novih kupaca u Njemačkoj, proizvodi LB.Profile ušli su i na tržišta Srbije, Kosova i Makedonije, saopštila je Media MCM.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.