Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Uhapšen ubica klizača koji je osvojio medalju na Olimpijadi u Sočiju

2017 Shanghai Trophy

Kazahstanski zvaničnici u petak su saopštili da je muškarac koji je uhapšen priznao ubistvo Denisa Tena, osvajača bronzane olimpijske medalje u umjetničkom klizanju u Sočiju 2014. godine, prenosi Anadolu Agency (AA).

Tužilac Berik Zhuyrektayev kazao je kako je Nuraly Kiyasov “priznao krivicu u prisustvu advokata”, dok je bio ispitivan zbog ubistva 25-godišnjeg klizača. Drugog muškarca Armana Kudaibergenova policija traži zbog povezanosti s ubistvom Tena, čija je smrt izazvala nacionalnu žalost.

Ten je izboden nakon što su dvije muške osobe pokušale ukrasti retrovizor s njegovog automobila u gradu Almatiju. Podlegao je u četvrtak zbog gubitka krvi.

Kazahstanski mediji objavili su da je osumnjičeni Kiyasov u petak odvedene na mjesto zločina u veliku sigurnosnu pratnju.

Tenova bronza u Sochiju bila je prva olimpijska medalja u umjetničkom klizanju za Kazahstan. Bio je osvajač i srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu 2013. godine. Posljednjih godina je imao problema s povredama pa je na Zimskim olimpijskim igrama u februaru ove godine u Pyeongchangu zauzeo 27. mjesto.