bijeljina

Lidl izgradio prvi objekat u BiH: Kada se očekuje otvaranje?

lidl
Foto: Novi Glas

Prema nekim špekulacijama, na otvaranje Lidlovih objekata u BiH mogli bismo čekati čak do 2027. godine. No, zvanične informacije o tome nema

Kompanija Lidl dovršila je izgradnju svog prvog objekta u Bosni i Hercegovini, onog u Bijeljini, vidi se na novim fotografijama.

No, još uvijek nema nikakvih naznaka kada će taj objekat biti otvoren. Kompanija je najavila otvaranje marketa u većem broju gradova naše zemlje, a ponegdje je već kupila i zemljište.

Otvaranje 2027. godine?

Nedavno je odabrala i lokaciju za prvi objekat u Sarajevu, prekoputa hotela Ibis u ulici Džemala Bijedića, gdje je obavljeno i čišćenje terena. No, sama gradnja prvog sarajevskog Lidla još nije počela niti ima naznaka kada će se to desiti, piše BiznisInfo.

Pretpostavlja se da će kompanija vjerovatno čekati da izgradi minimalno desetakak lokacija koje će istovremeno otvoriti, a za to će joj sigurno biti potrebno nekoliko godina, To znači da ove, a vjerovatno ni naredne godine, ne treba očekivati otvaranje Lidlovih prodavnica u BiH.

Prema nekim špekulacijama, na otvaranje Lidlovih objekata u BiH mogli bismo čekati čak do 2027. godine. No, zvanične informacije o tome nema.

Lidl
Foto: Novi Glas

Kako je poznato, Lild u Kiseljaku gradi svoje centralno skladište i logistički centar za BiH i Crnu Goru.

2.000 radnih mjesta

Nedavno je najavljeno da bi njemačka kompanija u budućnosti mogla otvoriti 2.000 novih radnih mjesta u BiH, te da će graditi objekte u svim gradovima koji imaju više od 30.000 stanovnika.

Ukupna imovina Lidla u BiH na kraju prošle godine, kako saznaje BiznisInfo premašila je vrijednost od 83 miliona KM. Tu spadaju ukupni kapital, obaveze i vanbilansna evidencija. Dugoročna imovina je premašila iznos od 42 miliona maraka.

Osim toga, njemački div paralelno ulazi na četiri tržišta našeg regiona – BiH, Crnu Goru, Sjevernu Makedoniju i Kosovo.