Biznis

za posao u hrvatskoj

Lild traži radnike u BiH: “Plata je nadprosječna, plaćena je svaka radna minuta”

27/10/2019

Lidl Hrvatska, osim u Makedoniji, trenutno vrbuje radnike u Albaniji, Crnoj Gori te Bosni i Hercegovini. Makedoncima se nudi posao u trgovinama u Rovinju i na Braču

Trgovci na sve moguće načine pokušavaju doskočiti problemu manjka radne snage. Posebno se to odnosi na Spar i Lidl u Hrvatskoj koji su u snažnoj ekspanziji. Radnike traže širom regije, a njihovi oglasi za posao mogu se vidjeti i u Makedoniji.

Lidl Hrvatska, osim u Makedoniji, trenutno vrbuje radnike u Albaniji, Crnoj Gori te Bosni i Hercegovini. Makedoncima se nudi posao u trgovinama u Rovinju i na Braču.

Iste prodavaonice oglašavaju se u BiH, s time da su im pridružene Lidlove trgovine u Istri. Potencijalnim radnicima u Makedoniji i BiH Lidl nudi istovjetne uvjete.

Obećava im “nadprosječna fiksna primanja”, plaćanje svake radne minute, pokrivanje troškova javnog prijevoza, plaćeni smještaj i ostalo. Slično u Makedoniji nudi i Spar, s time da se u oglasima navodi plaća od 500 eura, a radnici se traže za cijelu Hrvatsku.

Iz Lidla su na upit tportala odgovorili kako “tek povremeno nailaze na poteškoće u pronalaženju radne snage”.

“Ipak ne možemo izbjeći negativne demografske trendove koji u Hrvatskoj utječu na raspoloživost zaposlenika. Zbog toga, unazad nekoliko godina, radna mjesta povremeno oglašavamo i u zemljama regije koja nas okružuje te vrlo rado dajemo priliku kandidatima iz drugih zemalja koji su zainteresirani postati dijelom našeg tima. Trenutno imamo aktivne oglase u Makedoniji, Albaniji, Crnoj Gori te Bosni i Hercegovini”, poručili su za Tportal iz Lidla.

Nakon problema u kojima se našao Konzum, odnosno Agrokor, Lidl i Spar agresivno osvajaju tržište. Zahvaljujući dvoznamenkastom rastu prihoda, Lidl je lani učvrstio drugu poziciju među deset najvećih maloprodajnih lanaca.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.