Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

spremni za otvaranje

“Ljubuški Outdoor Festival” turistički brendira Ljubuški

New Project – 2022-05-24T164616.154

Direktor Turističke zajednice Grada Ljubuškog Mladen Bebek govorio je o značaju ovakvog događaja za Ljubuški i za razvoj turizma

Festival “Ljubuški Outdoor Festival” – LJOF čije je otvaranje najavljeno za četvrtak, 26. maja, nudi posjetiteljima bogat program sportskih aktivnosti na otvorenom, a prati ga mnoštvo kulturno-muzičkih sadržaja.

Direktor JP “Parkovi” Ljubuški Nikica Vučić kazao je kako LJOF organiziraju zajedno s Gradom Ljubuškim, Turističkom zajednicom Grada Ljubuškog, Vladom i Skupštinom ZHK-a, zatim Biciklističkim klubom, Paraglajding klubom, Hrvatskim atletskim klubom, GSS stanicom i Fotoklubom “Fokus” iz Ljubuškog.

Zahvalio je svima na zajedničkom trudu i sinergiji, što su i ove godine u mogućnosti da održe “Ljubuški Outdoor Festival”, manifestaciju koja se već svojom prvom izvedbom pokazala kao veoma zanimljiv događaj koji Ljubuškom donosi jedan novi vid promocije, ponajviše u aktivnom turizmu.

– LJOF za središnje mjesto održavanja i cilj svih utrka ima vodopad Kravicu, kao naš najatraktivniji turistički lokalitet. Time je i sami događaj dobio karakter međunarodne manifestacije koja je brzo prepoznata kao veliki promotor turizma u Ljubuškom, ali i u široj regiji. Isto tako, na samom vodopadu Kravice ovaj događaj donosi ogromnu promociju koja će značajno pridonijeti brendiranju vodopada Kravica kao važnog lokaliteta, a također i brendiranju cijelog Ljubuškog – kazao je Vučić.

Direktor Turističke zajednice Grada Ljubuškog Mladen Bebek govorio je o značaju ovakvog događaja za Ljubuški i za razvoj turizma.

Po njemu, LJOF je jedinstven događaj u BiH koji objedinjuje i kajake i hiking i biking, trčanje, paragliding.

– Imamo sve one sportove i aktivnosti koje su danas u svijetu turizma jedan trend gdje ljudi bježe iz gužve i gledaju svoj odmor provesti u prirodi i na otvorenom. Trend je to ka zdravom načinu življenja, kako u hrani tako i u sportovima na otvorenom – napomenuo je Bebek.

Drži kako je ovo pravi put kojim je Ljubuški krenuo – brendiranje Ljubuškog kao destinacije aktivnog turizma.

Posebno je istaknuo rijeku Trebižat koja, kako kaže, ima bajer za trčanje i odmor te jako puno prostora za napredak.

Sekretar Biciklističkog kluba Ljubuški Josip Ramljak naglasio je kako je ove godina novina na LJOF-u dječja biciklistička utrka koja će se održati u petak, a za spomenutu utrku prijave su još uvijek otvorene.

– U subotu će se održati trčanje, dok će se u nedjelju održati biciklistički maraton “Stipe” i “Mara”, koji se boduje za Premijer ligu BiH – rekao je Ramljak.

Podsjetio je kako su prošle godine imali oko 140 natjecatelja, dok je ove godine prijavljeno njih 180 te da još pristižu kasne prijave.

Ocijenio je kako je LJOF pun pogodak i vrhunska promocija za Grad Ljubuški te pozvao sve zainteresirane da dođu i dožive Ljubuški na najbolji mogući način.

Tajnik Paraglajding kluba Ljubuški Ivan Šiljeg najavio je za subotu zanimljivo natjecanje, a riječ je o preciznom slijetanju na metu.

– Znači, gađa se jedna meta, a pobjednik je onaj tko je najbliži njoj. Planiramo imati dvije serije, a dolaze nam gosti iz cijele BiH, Hrvatske, Crne Gore – kazao je Šiljeg.

Organizatori su predstavili i dječju utrku do jednog kilometra, raspoređenu po dobnim uzrastima.

Za subotu su predviđene dvije utrke, i to polumaraton Dva slapa u 17.30 sati, sa starta vodopad Koćuša, te “Ljubuška desetka – Skunastikus” koja kreće od rimskog vojnog logora, a cilj je vodopad Kravica.

Član Organizacijskog tima LJOF-a Ante Ilić predstavio je širi program festivala, podsjetivši kako je otvaranje u četvrtak, 26. svibnja, u 19 sati u Kulturnom centru.

Ilić je izjavio kako je manifestaciju ovakvog tipa, s preko 600 natjecatelja u svim disciplinama, zahtjevno organizirati, ali da se u sinergiji ljubuških klubova i njihovih članova sve postiglo.

– Kad je u pitanju organizacija, vodili smo se time da iz Ljubuškog uzmemo najbolje klubove i udruge. To je bila nit vodilja koja nam je olakšala i da postavimo program festivala. Većina događaja se odvija na Kravici i to nam olakšava neke stvari. Sve se može u dobroj sinergiji i nadam se da će ovo postati dobra tradicija – zaključio je Ilić.

Pročelnik GSS-a Ljubuški Miljenko Dropuljić najavio je da će njihovi članovi čitavo vrijeme osiguravati događaj kako bi sve prošlo u najboljem mogućem redu.

– Mi smo za ovaj festival spremni. Drago nam je, a i čast što se održava u našem Ljubuškom jer je ovo ipak jedan od najvećih događaja u cijeloj BiH. I prošle smo godine također osiguravali LJOF, tako da smo za godinu dana iskusniji, spremniji, obučeniji i sposobniji – izjavio je Dropuljić.

Napomenuo je kako njihov angažman počinje već u petak kada je na programu utrka kajacima revijalnog karaktera te da će im pomagati i kolege iz okolnih gradova i općina.