Biznis

novi direktori

LKQ Corporation objavila nova imenovanja u menadžmentu

20/09/2022

Imenovani novi direktori LKQ korporacije –  Varun Laroyia, za glavnog izvršnog direktora i generalnog direktora LKQ Europe i Rick Galloway, za višeg potpredsjednika i glavnog finansijskog direktora LKQ-a

Korporacija LKQ (Nasdaq: LKQ), vodeći dobavljač rezervnih i specijalnih dijelova za popravak i dodatnu opremu automobila i drugih vozila, juče je objavila imenovanja u samom vrhu korporativnog menadžmenta.

Varun Laroyia, izvršni potpredsjednik i glavni financijski direktor, imenovan je za glavnog izvršnog direktora i generalnog direktora LKQ Europe. Laroyia nasljeđuje Arnda Franza, koji napušta kompaniju kako bi se pridružio grupi Mahle kao njen glavni izvršni direktor, gdje je proveo 18 godina prije nego što se pridružio LKQ Europe.

Rick Galloway, glavni finansijski direktor LKQ Veleprodaje – Sjeverna Amerika i Self Service (samouslužnih) segmenata, imenovan je za LKQ-ovog višeg potpredsjednika i glavnog finansijskog direktora.

“Varun je bio pokretačka snaga i strastveni pokretač promjena za LKQ posljednjih pet godina”, izjavio je Dominick Zarcone, predsjednik i glavni izvršni direktor. “Uz njegovo ogromno vođstvo i poznavanje firme i naših evropskih tržišta, oduševljen sam što Varun preuzima ovu ulogu. Varun je bio moj partner od povjerenja u transformaciji LKQ-a. Snažno se fokusirao na naš program operativne izvrsnosti, uspostavljajući važne metrike i preglede učinka, dramatično poboljšavajući našu efikasnost obrtnog kapitala i novčani tok, rigorozno revidirajući naš portfolio poslovanja i promišljeno donoseći odluke o raspodjeli kapitala. Ovo iskustvo i njegova strateška vizija odigraće ključnu ulogu u podizanju LKQ Europe na još viši nivo uspjeha. Važno je da ova tranzicija liderstva dolazi u trenutku kada je evropsko poslovanje na putu da ispuni svoje dugoročne operativne i finansijske ciljeve”, naglasio je Zarcone.

Laroyia je komentarisao: „Uzbuđen sam zbog prilike da preuzmem ulogu izvršnog direktora LKQ Europe i vodim najvećeg distributera auto-dijelova u Evropi. Radujem se saradnji sa svim našim ključnim zainteresovanim stranama, uključujući naše kupce, partnere dobavljače i talentovani tim širom Evrope, kako bismo ubrzali napredak u pogledu ogromnih prilika koje postoje unutar našeg evropskog poslovanja. Moji prioriteti biće produbljivanje naše konkurentske pozicije, rast poslovanja brži od tržišta, nastavak zamaha zarade i stvaranje slobodnog novčanog toka.”

“Rick je ključno pridonio postizanju rekordnog nivoa EBITDA marži u našim segmentima veleprodaje – Sjeverna Amerika i samouslužnih segmenata u proteklih nekoliko godina, generišući značajnu operativnu i finansijsku efektnost”, rekao je Zarcone, te dodao: “On se prirodno uklapa i osiguraće kontinuitet dok izvršavamo naše strateške prioritete kako bismo isporučili vrijednost našim dioničarima. Vjerujemo da će Rickovo bogato operativno iskustvo i jasno razumijevanje naše strategije usmjerene na povrat dobro poslužiti LKQ-u”.

“Čast je preuzeti ovu novu poziciju u važnom trenutku za kompaniju,” komentarisao je Galloway. “LKQ je dobro pozicioniran za dugoročni uspjeh i veselim se pokretanju naših finansijskih i strateških inicijativa, kao i nastavku izvršavanja naše strategije uravnotežene raspodjele kapitala, uz našu izvanrednu finansijsku organizaciju”, rekao je Galloway.

“Imenovanja Varuna i Ricka svjedočanstvo su snage našeg menadžerskog tima i našeg fokusa na razvoj talenata i planiranje nasljeđivanja. U ime uprave i našeg šireg rukovodećeg tima, želim zahvaliti Arndu na njegovoj posvećenosti i predanosti LKQ-u. Želimo mu uspjeh u njegovoj novoj ulozi s Mahleom, koji je i dalje ključni partner u snabdijevanju naše evropske operacije”, zaključio je Zarcone.

O Varunu Laroyiji

Laroyia je bio izvršni potpredsjednik i glavni finansijski direktor LKQ-a od 2017. Prije nego što se pridružio kompaniji, radio je kao glavni finansijski direktor CBRE-ovog poslovanja Global Workplace Solutions (GWS), nakon što je CBRE preuzeo GWS poslovanje od Johnson Controls Inc. (“JCI”), gdje je obavljao razne dužnosti, uključujući glavnog finansijskog direktora i potpredsjednika za informacione tehnologije. Laroyia je, takođe, prethodno radio na različitim pozicijama u kompanijama Gateway, General Electric i KPMG u Evropi i Sjevernoj Americi. Nezavisni je član Upravnog odbora Univar Solutions, Inc.

O Ricku Gallowayu

Galloway je od 2019. radio kao glavni finansijski direktor LKQ-ovih veleprodajnih segmenata – Sjeverna Amerika i samouslužnih segmenata. Prije nego što se pridružio LKQ-u, Galloway je od 2010. do 2019. obavljao razne dužnosti u korporaciji Alcoa, uključujući glavnog finansijskog direktora Alcoinih inženjerskih proizvoda i sektora za rješenja, firme koja se sastojala od 97 proizvodnih pogona širom svijeta. Galloway je svoju karijeru započeo u javnom računovodstvu s Grantom Thorntonom kao revizor s klijentima u raznim industrijama, uključujući proizvodnju, naftu i plin, neprofitne organizacije i vladu.

O LKQ Corporation

LKQ Corporation ( www.lkqcorp.com ) vodeći je dobavljač rezervnih i specijalnih dijelova za popravak i dodatne opreme automobila i drugih vozila. LKQ posluje u Sjevernoj Americi, Evropi i Tajvanu. LKQ svojim kupcima nudi širok raspon OEM recikliranih i rezervnih dijelova, zamjenskih sistema, komponenti, opreme i usluga za popravak i dodatnu opremu automobila, kamiona, rekreacijskih i sportskih vozila.

O LKQ Europe

LKQ Europe, podružnica LKQ Corporation, sa sjedištem u Cugu, Švajcarska, vodeći je distributer auto-dijelova za automobile, komercijalna dostavna vozila i industrijska vozila u Evropi. Trenutno zapošljava približno 26 000 ljudi s mrežom od više od 1 000 poslovnica i približno 6,1 milijardu dolara prihoda u 2021. Organizacija snabdijeva više od 100 000 nezavisnih radionica u više od 20 evropskih zemalja.

Grupacija uključuje Euro Car Parts, LKQ Fource, RHIAG Group, Elit, LKQ CZ, SiM Impex i STAHLGRUBER Group, kao i firmu specijalizovanu za recikliranje, Atracco. LKQ takođe ima manjinski udio u MEKO grupi.

 

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.