Biznis

čekaju se turisti

Lokacije u Bosanskoj dolini piramida ponovo otvorene za posjete

08/05/2020

U Fondaciji su i ranije najveću pažnju pridavali sigurnosti posjetilaca, tako da će i u budućnosti posebna pažnja biti posvećena sigurnosti, kao i odredbama i mjerama Federalnog štaba civilne zaštite

Ublažavanje mjera zabrane na području Federacije BiH dovelo je i do otvorenja arheoloških i turističkih lokacija u Visokom i Bosanskoj dolini piramida.

Od ovog petka za javnost su ponovo otvoreni tuneli Ravne, Bosanska piramida Sunca i Mjeseca, kao i Tumulus u Vratnici.

– Nakon 50 dana ponovo otvaramo svoje lokacije za naše drage goste. Tokom ove nenadane pauze trudili smo se da lokacije održimo, da budu uredne, čiste i bezbjedne za posjetioce i spremni očekujemo naše goste, na početku ljude iz BiH, a kasnije i našu dijasporu, dok se nadamo da će tokom ljeta biti otvorene i granice, pa da ćemo već ove godine dočekati i naše redovne goste iz cijelog svijeta – kaže Semir Osmanagić.

Osmanagić podijelio otkaze svim radnicima, zadržao samo direktore

U Fondaciji su i ranije najveću pažnju pridavali sigurnosti posjetilaca, tako da će i u budućnosti posebna pažnja biti posvećena sigurnosti, kao i odredbama i mjerama Federalnog štaba civilne zaštite.

– Posjete lokacijama bit će svedene na grupe od maksimalno pet ljudi, uz držanje odstojanja, kao i svu potrebnu ličnu zaštitu. Na lokacijama smo pripremili i sredstva za dezinfekciju, te ćemo ispuniti sve mjere nadležnih, kako bi naše lokacije i dalje ostale sigurne za sve goste. Ovu priliku koristim da pozovem sve Bosance i Hercegovce, posebno one koji do sada nisu bili ovdje, da nam dođu, da posjete Bosansku dolinu piramida, naše tunele u kojima je najveća koncentracija negativnih jona na svijetu, koji su izuzetno blagotvorni za ljudsko zdravlje, kao i naše nove sadržaje u parku „Ravne 2“, staze i šetališta koja prolaze kroz crnogoričnu šumu, koja je najbolji izvor jačanja imuniteta – poručio je Semir Osmanagić.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.