Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

opozicija napada, pozicija odgovara

Antonić odgovorio Govedarici: Smijenili bi Košarca ali se boje SDS-a?!

serif

Ako je Izvršni komitet mogao da izrekne sankciju prema kojoj Košarac nema pravo da se kandiduje u naredna dva izborna ciklusa, kaže Govedarica, mogao je donijeti i odluku o njegovom razrješenju

Član Predsjedništva SDS-a Vukota Govedarica smatra da rukovodstvo SNSD-a pokušava da gurne u zaborav “slučaj Košarac”.

“Evidentno je da rukovodstvo ove partije pokušava da ‘slučaj Košarac’ gurne u zaborav, pa je lakonski sve prebačeno nekoj partijskoj disciplinskoj komisiji“, rekao je Govedarica, dodavši da Izvršni komitet SNSD-a, kako kaže, nije imao snage da pokaže ozbiljnost i manifestuje odgovornost.

Ako je Izvršni komitet mogao da izrekne sankciju prema kojoj Košarac nema pravo da se kandiduje za određene funkcije u naredna dva izborna ciklusa, kaže Govedarica, mogao je donijeti i odluku o njegovom razrješenju sa pozicije ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara.

Prema njegovom mišljenju, Izvršni komitet SNSD-a se nije usudio da to uradi.

Ubrzo je Govedarici odgovorio poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini RS Momčilo Antonić koji je kazao da SNSD ne gura u zaborav “slučaj Košarac”, kako to tvrdi član Predsjedništva SDS-a Vukota Govedarica.

Iz njegove reakcije, moglo bi se naslutiti da bi smjenom Košarca bio ugrožen srpski nacionalni interes?!

“Izvršni komitet SNSD-a je danas donio određene mjere kada je riječ o Staši Košarcu, a kada govorimo o njegovoj poziciji na nivou BiH to nije samo stvar SNSD-a”, rekao je Antonić.

On je ponovio da postoji bojazan da, ukoliko Košarac bude smijenjen sa funkcije ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara, ne bi bio imenovan srpski ministar.

“Imamo primjere sa nivoa BiH kada je riječ o imenovanju direktora Sipe ili članova Centralne izborne komisije BiH. U svemu tome je učestvovao SDS, zajedno sa SDA, i donosio odluke koje su bile na štetu srpskog naroda i RS. Mislimo da bi tako bilo i ovaj put”, kaže Antonić upitan da prokomentariše izjavu Govedarice da SNSD-a pokušava da gurne u zaborav “slučaj Košarac”.