Biznis

Njemački avioprijevoznik

Lufthansa uvodi tri dodatna leta za Sarajevo

11/01/2023
Foto: Unsplash

Glavna europska središta, poput Londona, Amsterdama i Madrida, najpopularnija su među putnicima sarajevske Lufthansa zajedno s tačkama u SAD-u

Njemački avioprijevoznik Lufthansa nadolazećeg ljeta povećava svoje operacije širom bivše Jugoslavije. I to direktnim opsluživanjem šest od sedam tržišta u regiji. Kao i povećanjem frekvencija i uvođenjem novih linija kako bi se suprotstavo rastućoj konkurenciji.

Zračni prijevoznik konkurira Air France – KLM grupi. Posebno na hrvatskom i slovenskom tržištu, gdje se francusko-nizozemski konglomerat širi i dobro posluje, posebno s transfernim putnicima u Sjedinjenim Državama, Kanadi i zapadnoj Europi, izvještava Ex-Yu Aviaiton.

S druge strane, rastuća mreža kompanije Air Serbia i mogućnosti transfera za regionalna tržišta s novim dugolinijskim uslugama prema Sjedinjenim Državama i Kini također predstavljaju izazove. Zbog toga njemački zračni prijevoznik ovog ljeta uvodi letove za Skoplje. Kao i povećanje frekvencija za Beograd, Dubrovnik, Ljubljanu, Sarajevo i Zagreb.

Novi letovi iz Sarajeva

Komentirajući svoje poslovanje, Lufthansa je navela da u Sarajevu uvodi dodatna tri leta. Tako da će iz Frankfurta biti ukupno deset letova sedmično.

– Lufthansa proširuje usluge iz Sarajeva u Njemačku i EU uvođenjem novih letova zajedno s Austrian Airlines, Swiss i Eurowings. Naš uspjeh ne bi bio moguć bez naših partnera i kupaca. Radujemo se nastavku pružanja usluga i fleksibilnog mreže putnicima u regiji, naveli su iz Lufthasne, prenosi SEEbiz.

Glavna europska središta, poput Londona, Amsterdama i Madrida, najpopularnija su među putnicima sarajevske Lufthanse zajedno s tačkama u SAD-u poput New Yorka, Bostona i Chicaga.

Na vrlo konkurentnom srpskom tržištu, Lufthansa je uspjela povećati broj prevezenih putnika između Njemačke i Srbije, što je trend za koji očekuju da će se nastaviti.

– Tržište Srbije jedno je od najvažnijih u jugoistočnoj Europi za Lufthansu i vidimo veliki potencijal te očekujemo daljnja pozitivna kretanja, kazali siz iz Lufthanse.

Hrvatska ostaje uporište za Lufthansa Grupu zahvaljujući bliskom partnerstvu s Croatia Airlinesom. Njemački prijevoznik planira održavati do 68 sedmičnih letova u zemlju ovog ljeta.

– Drago nam je što imamo mnogo zadovoljnih kupaca u Hrvatskoj, što je rezultiralo našom izvrsnom reputacijom. Povezujemo Hrvatsku sa svijetom preko naših glavnih zračnih luka i pridonosimo njezinom razvoju – saopćili su.

U Ljubljani Lufthansa sada čini 15 posto svih putnika. Europa dominira među slovenskim transferima njemačkog prijevoznika, a prednjače odredišta kao što su London Heathrow, Amsterdam, Berlin, Helsinki, Prag i Oslo.

Lufthansa grupa,je, kako navode, prepoznala veliku potrebu za povezivanjem u Sloveniji. Prijevoznik će ovog ljeta ostvariti rekordnih 35 sedmičnih rotacija prema glavnom gradu Slovenije.

Lufthansa za tri mjeseca pokreće letove za Skoplje.

– Lufthansa prvi put nudi Skoplje od 23. aprila i povezivat će glavni grad Sjeverne Makedonije do dva puta dnevno. Predviđeno je da letovi budu atraktivni i za poslovne putnike i za turiste, naveo je avionski prijevoznik.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.