Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Modernizacija

Luka Brčko: Montirana nova dizalica vrijedna 3,2 miliona eura, puštanje u rad početkom marta

luka brcko
Foto: Fena

Josić kaže da će se modernizacijom luke i nabavljenjem nove dizalice poboljšati kvalitet poslovanja te će se ovo preduzeće svrstati u red samoodrživih u BiH

Nova dizalica u JP “Luka“ Brčko nosivosti 27 tona i vrijednosti 3.200.000 eura u potpunosti je montirana i njeno puštanje u rad nakon instalacije softwera i provjere rada očekuje se početkom marta – potvrdio je direktor tog preduzeća Perica Josić.

On je rekao da je montiranjem lučke dizalice završena druga faza revitalizacije JP “Luka“ Brčko i nakon testiranja dizalice bit će pokrenut i njen rad.

-Distrikt se zadužio kod Evropske banke za obnovu i razvoj u iznosu od deset miliona eura i ovaj novac je bio nephodan za modernizaciju luke – rekao je Josić.

On je najavio i završetak infrastrukturnih radova na prilaznim putevima do Luke Brčko čime bi se cijeli proces modernizacije luke priveo kraju.

Josić kaže da će se modernizacijom luke i nabavljenjem nove dizalice poboljšati kvalitet poslovanja te će se ovo preduzeće svrstati u red samoodrživih u BiH.