Lukavački “Boxmark” traži lokaciju za širenje proizvodnje

intral-aida-Boxmark

Preduzeće “Boxmark” u Lukavcu do kraja ove godine planira povećati broj zaposlenih na 500, saopćeno je nakon razgovora premijera Tuzlanskog kantona Bege Gutića i ministra industrije, energetike i rudarstva Srđana Mićanovića sa predstavnicima ove kompanije, saopćeno je iz Vlade TK.

Kompanija “Boxmark” koja se bavi proizvodnjom presvlaka za sjedišta u autoindustriji, u februaru je otvorila pogon u industrijskoj zoni u Lukavcu i zaposlila 250 radnika.

– Oni su planirali jako veliku ekspanziju u narednom periodu, a spominje se više od 700 radnih mjesta u narednih godinu i po dana. Očekuju i da pronađu lokaciju za širenje svoje kompanije na području Tuzlanskog kantona i mi smo razgovarali o potencijalnim lokacijama na kojima i mogli proširiti svoju proizvodnju – istaknuo je prilikom posjete resorni ministar Mićanović.

U kompaniji “Boxmark” su zadovoljni poslovanjem, ali i domaćom radnom snagom, za koju su kazali da se idealno uklapa u evropski način rada, gdje se traže brzina, znanje i kvalitetan rad.

Ovom prilikom premijer i resorni ministar su predstavili kompaniji” Boxmark” programe poticaja u privredi i novih zapošljavanja Vlade TK.