Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Međunarodni aerodrom Sarajevo bilježi rekordne rezultate

sarajevski aerodrom (2)

Kroz Međunarodni aerodrom Sarajevo tokom mjeseca augusta prošlo je 144.330 putnika, što predstavlja najveći broj putnika u jednom mjesecu u historiji ovog aerodroma.

Ovaj podatak predstavlja povećanje od čak 22 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine, saopćeno je iz pres službe Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Također, u prošlom mjesecu obavljeno je ukupno 1.508 aviooperacija, što je za 20 posto više u odnosu na isti mjesec prethodne godine.

Kada je riječ o kargu, u prošlom mjesecu je otpremljeno 217.745 kg komercijalnog karga, odnosno 15 posto više u odnosu na isti mjesec 2016. godine.

Međunarodni aerodrom Sarajevo opslužio je u prvih osam mjeseci ove godine ukupno 668.338 putnika, što predstavlja povećanje više od 14 posto u odnosu na isti period prošle godine, te što je već više od ukupnog broja opsluženih putnika u cijeloj 2013. godini.

Uporedni podaci ukazuju da je rast koji Međunarodni aerodrom Sarajevo bilježi u ovoj godini među najvećim u regiji.

Već u prvih sedam mjeseci ove godine, pet aviokompanija je započelo operacije sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo, što direktno doprinosi jačanju ekonomske slike Bosne i Hercegovine i razvoju turističkih potencijala, ali i omogućava našim građanima sve širi izbor kada su u pitanju europske i svjetske destinacije.

Zbog svega toga, rukovodstvo Međunarodnog aerodroma Sarajevo planira infrastrukturne projekte i druga ulaganja, sve sa ciljem daljih širenja kapaciteta Međunarodnog aerodroma “Sarajevo” i jačanja liderske uloge ovog poduzeća na bh. tržištu, saopćeno je iz Međunarodnog aerodroma Sarajevo.