Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Meggle donirala narodnim kuhinjama u Sarajevu kozje mlijeko

meggle

Bosanskohercegovačka mliječna industrija Meggle darovala je veću količinu kozjeg mlijeka narodnim kuhinjama Stari Grad i Caritas u Sarajevu, javlja Anadolu Agency (AA).

Na ovaj način Meggle želi obezbijediti zdrave obroke onima koji to sami sebi ne mogu priuštiti. Domaće kozje mlijeko sa pašnjaka, zbog nešto većeg sastava kalcija od kravljeg mlijeka, lakše je probavljivo. Korisnicima narodnih kuhinja ovo mlijeko bi trebalo pomoći kod stabilizacije šećera u krvi, sprečavanja gubitaka koštane mase, smanjenja alergijskih reakcija, te za povećanje energije i snage.

“Svaka pomoć je dobro došla, jer mnogim našim korisnicima je jelo u javnoj kuhinji ujedno i jedini obrok tokom dana. Ovo nije prvi put da nam Meggle pomaže i jako smo im zahvalni na tome. Mlijeko će nam biti od velike koristi, jer bez ovakvih donacija narodne kuhinje ne bi mogle djelovati”, rekla je Zilha Šeta, koja brine o korisnicima Narodne kuhinje Stari Grad u Sarajevu.

“Jedna od naših strateških odrednica je društvena odgovornost. Sa ovakvom praksom ćemo sigurno nastaviti i u budućnosti. Meggle je u posljednje dvije godine samo u okviru manifestacije Svjetski dan mlijeka donirao preko 135 tona mlijeka i mliječnih proizvoda najugorženijim kategorijama društva”, rekla je Jadranka Penava, generalna direktorica kompanije Meggle BiH.