Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Meliha Mehić: Lifestyle dodatak prehrani Altioks® usporava starenje

meliha bosna septembar15nb7

Meliha Mehić je po zanimanju ljekar, specijalist kliničke farmakologije.  Nakon specijalizacije u kliničkoj farmakologiji, koju joj je omogućio Bosnalijek, Meliha radi kao korporativni medicinski savjetnik u Sektoru za korporativni marketing.

Bosnalijek je nedavno na tržištu predstavio novi proizvod Altioks®, nastao kao rezultat znanja domaćih stručnjaka.

PO ČEMU JE ALTIOKS® POSEBAN Alfa lipoična kiselina se normalno proizvodi u našem organizmu. Nakon 40-te godine, ova aktivnost se smanjuje pa je potrebno nadomijestiti razliku unosom dodataka prehrani. Naime, određene namirnice, poput mesa, jetre, špinata, predstavljaju izvor alfa lipoične kiseline, ali količina koja se može unijeti u njima nije dovoljna.

Posljednjih godina naš farmaceutski gigant Bosnalijek proširuje svoju paletu proizvoda dodacima prehrani. Od Altioks®-a se očekuje mnogo. Ovaj lifestyle proizvod će nam pomoći da sporije starimo. Može li bolje?

Zbog svega toga, iako je tržište „preplavljeno“ dodacima prehrani, Altioks® u svakom slučaju predstavlja veliku i značajnu novost za sve one koji vode računa o održavanju i poboljšanju svog zdravlja.

NEŽELJENA DEJSTVA KOD PRAVILNOG KORIŠTENJA: Zapravo ih nema! Aktivna komponenta koja se nalazi u Altioks®, alfa lipoična kiselina, već dugo godina je na tržištu i ispitivana je i u raznim drugim segmentima, konkretno u liječenju nekih oboljenja.

Godinama se se vrše intenzivna istraživanja u zapadnim zemljama i do danas nisu evidentirana neželjena dejstva u dozi od 200 mg koja se primjenjuje kao dodatak prehrani.

TREBA LI PRAVITI PAUZE PRILIKOM KONZUMINARANJA: Altioks® je lifestyle proizvod i dodatak prehrani koji nema vremenskog ograničenja u primjeni, niti je njegovo uzimanje preporučeno samo u određeno godišnje doba.

KOME JE ALTIOKS® PRVENSTVENO NAMJENJEN: Svim osobama, naročito onima  u 40-im godinama, pa i starijim. Altioks® novi brend u portfoliju dodataka prehrani. Neutralizira slobodne radikale i sprečava ubrzano starenje (1)

I muškarcima i ženama, a posebno onima koji su pod stresom, a svi smo. Oksidativni stres se vezuje uz brojne bolesti današnjice, od povišenog krvnog pritiska, šećerne bolesti, depresije, tjeskobe, anksioznosti, Alzheimerova bolesti, demencije, raznih bolesti koštano-mišićnog sistema, multipleskleroze…

To su sve bolesti u čijoj osnovi je oksidativni stres, te se može reći da Altioks® sprečava takve neželjene efekte oksidativnog stresa.

DODACI PREHRANI OBIČNO NE PODLIJEŽU JAKIM KONTROLAMA: Iako se regulativa dodataka prehrani razlikuje od regulative vezane za lijekove, i može se reći da je puno blaža, najviši standardi farmaceutske kontrole i osiguranja kvaliteta unutar Bosnalijeka tretiraju ih na isti način.

Altioks® je dodatak prehrani farmaceutske kvalitete. Upravo su farmaceutski standardi kontrole i kvaliteta naših proizvoda ono što naše proizvode diferencira od svih drugih proizvođača dodataka prehrani

Ujedno je to garancija krajnjim konzumentima naših dodataka prehrani da kupuju upravo ono što piše na pakovanju proizvoda. Farmaceutski kvalitet Bosnalijekovih dodataka prehrani jeste razlog više pri razmatranju koji dodataka prehrani kupiti.

KOJI SU BOSNALIJEKOVI PROIZVODI NA TRŽIŠTU NAJUSPJEŠNIJI: Trenutno fokus našeg interesa predstavljaju: Alerix®, koji je namijenjen za sve koji su alergični na polen, Fenix NEO® koji se koristi protiv žgaravice i problema prekomjernog lučenje želučane kiseline, te Enterofuryl STOP® koji se koristi kod dijareje.

meliha bosna septembar15nb1

Podsjećam na novu liniju proizvoda ROYAL Jelly na bazi matične mliječi (ROYAL KINDER® Jelly za djecu; ROYAL ReVITA® Jelly za osobe izložene većim psihifizičkim naporima, studentima kod pripreme ispita ili rekonvalescentima, u fazi oporovljanja od bolesti; ROYAL SPORT® Jelly za sportiste, ali i one koje žele smanjiti tjelesnu težinu; ROYAL SUPERIRO® Jelly za sve odrasle osobe koji trebaju dodatnu energiju, osnažiti imunitet ili libido.