8. mart

Menadžerice iz Sparkasse banke dijele znanje i daju vjetar u leđa ženskom poduzetništvu

Sparkasse Bank menadzerice 2022 (1)

željom da ih motivišu, ojačaju njihove kompetencije i olakšaju put ka poslovnom uspjehu, poduzetnicama će staviti na raspolaganje svoja znanja i bogato iskustvo

Povodom Međunarodnog dana žena, Sparkasse banka u okviru svog programa edukacije i kreditiranja startupa „Korak po korak“, pokreće posebnu liniju podrške ženskom poduzetništvu.

Program treba stvoriti najbolju sinergiju ženskog liderstva i poduzetništva, tako što će 11 ekspertica koje u Sparkasse banci obnašaju visoke menadžerske pozicije animirati vlasnice startupa da ojačaju svoje biznise kroz program „Korak po korak“. Na tom putu će dijeliti sa njima svoje znanje – davati im savjetodavnu podršku iz različitih oblasti poslovanja u skladu sa njihovim potrebama.

Kako upravljati ljudskim resursima, koje mogućnosti nudi svijet digitalnog marketinga, kako riješiti određena pravna pitanja, kako učiniti poslovanje efikasnijim kroz elektronske finansijske servise, kako poboljšati prodaju, na koji način koristiti kreditna sredstva za održiv razvoj biznisa, samo su neka od brojnih dilema mladih poduzetnica na koje mentorice iz banke mogu dati odgovor i savjete.

Vlasnice startupa koje se prijave u program „Korak po korak“ u periodu od 08.03 – 30.04. očekuje savjetodavna, mentorska podrška Sparkasse menadžerica iz onih oblasti koje su im najviše potrebne. Sa željom da ih motivišu, ojačaju njihove kompetencije i olakšaju put ka poslovnom uspjehu, poduzetnicama će staviti na raspolaganje svoja znanja i bogato iskustvo.

Jednu vlasnicu startupa koja uđe u finale programa i postigne najveći stepen razvoja biznisa do faze kreditne podrške od strane Sparkasse banke, čeka i dodatna nagrada – plaćena edukacija i prilika za sticanje stručnog certifikata iz oblasti po njenom izboru. Edukacija joj treba omogućiti da unaprijedi poslovna znanja i konkurentnost na tržištu.

Program „Korak po korak“ koji Sparkasse banka realizira u partnerstvu sa Startup studiom, omogućava mladim poduzetnicama i poduzetnicima da dobiju edukaciju i mentoring, a konačno i kreditnu podršku banke za razvoj biznisa.

Poduzetnice se mogu prijaviti za program tokom čitave godine putem putem web stranice Startup studija, a za mentorsku podršku Sparkasse menadžerica i nagradu banke razmatrat će se aplikacije koji pristignu do 30.04.2022.