Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dostignuća žena

Misija OSCE-a u BiH poklonila knjige i postere osnovnim školama povodom 8. marta

misija osce osmi mart (1)

Spomenuti pokloni imaju svrhu da omoguće dodatnu motivaciju i inspiraciju za dalje projekte i aktivnosti

U sklopu obilježavanja Međunarodnog dana žena, Misija OSCE-a u Bosni i Hercegovini predstavila je osnovnim školama odabrane knjige i postere o inspirativnim ženama. Te knjige i posteri, koje je dostavilo osoblje devet terenskih kancelarija Misije, naglašavaju pozitivne primjere dostignuća žena u BiH i u cijelom svijetu.

Odabrane osnovne škole, uključene u ovu inicijativu, dovele su do pozitivnih promjena u zajednici putem ideja koje su pokrenuli njihovi zaposleni i učenici.

Spomenuti pokloni imaju svrhu da omoguće dodatnu motivaciju i inspiraciju za dalje projekte i aktivnosti.

Donirani posteri su postavljeni na istaknutim mjestima u holovima škola radi podsticanja učenika da čitaju knjige i da saznaju nešto više o tim inspirativnim ženama koje su doprinijele istoriji i sadašnjosti države.

Pored postera i knjiga, mlađi učenici će imati pristup izdanjima knjige „Priče za laku noć za djevojčice/male buntovnice“ i slikovnici iz popularne međunarodne edicije Little People, Big Dreams (Mali ljudi, veliki snovi) na engleskom jeziku.

OSCE-ova misija izražava zadovoljstvo što može da pruži podršku školama u obilježavanju Međunarodnog dana žena i naglašavanju lokalnog i globalnog rada i doprinosa žena i djevojčica, saopćeno je iz ove misije, saopćeno je iz OSCE-a.