Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"reuters"

Microsoft dostigao tržišnu vrijednost od tri biliona američkih dolara

microsoft unsplash
FOTO: Unsplash

Dionice Applea trgovale su se po cijeni od 195,47 dolara, što je rast od 0,14 posto, a što mu daje tržišnu vrijednost od 3,02 biliona dolara, navodi Reuters

Vrijednost Microsofta na berzi je u srijedu prvi put prešla granicu od tri biliona američkih dolara, zadržavši svoje mjesto druge najvrjednije kompanije na svijetu, odmah iza proizvođača iPhonea kompanije Apple.

Dionice Microsofta i Applea takmiče se za prvo mjesto kao najvrjednije dionice na Wall Streetu od početka godine, pri čemu je proizvođač iPhonea nakratko izgubio krunu od vlasnika X-boxa početkom januara.

Dionice Microsofta dosegnule su rekordnu razinu od 404,72 američkih dolara, što je povećanje od 1,5 posto, što je omogućilo tehnološkom divu da nakratko probije tržišnu kapitalizaciju od tri biliona američkih dolara.

Dionice Applea trgovale su se po cijeni od 195,47 dolara, što je rast od 0,14 posto, a što mu daje tržišnu vrijednost od 3,02 biliona dolara, navodi Reuters.

Uspon Wall Streeta do rekordnih vrijednosti bit će stavljen na kušnju u nadolazećim sedmicama kada velike američke tehnološke kompanije počnu izvještavati o rezultatima.