Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Biznis

Ministarski susret trgovinskog komiteta Srbije, Turske i BiH

19/10/2015

Ministar ekonomije Turske Nihat Zeybekci je na početku zvanične posjete Beogradu, sa potpredsjednikom Vlade i ministrom trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasimom Ljajićem i potpredsjednikom Vijeća ministara i ministrom spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović održao sastanak trilateralnog trgovinskog komiteta Srbije, Turske i BiH.

Zeybekci, Ljajić i Šarović su se susreli u Palati Srbija u Novom Beogradu. Na sastanku, koji je počeo nešto poslije devet sati, trojica ministara, prema ranijim najavama, razgovaraju o razvoju ekonomske saradnje između tri zemlje, kao i o turskim investicijama u Srbiji i Bosni i Hercegovini.

aa_picture_20151019_6562628_web

Oni će se sastati sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem nakon čega će potpisati srednjoročni program 2016.-2018. o saradnji trilateralnog trgovinskog komiteta Srbije, Turske i BiH

Turski ministar ekonomije Nihat Zeybekci će zajedno sa vicepremijerom Srbije i ministrom trgovine, turizma i telekomunikacija Rasimom Ljajićem prisustvovati svečanom otvaranju prve poslovnice „Halkbanke“ u Srbiji.

Turski ministar će tokom posjete Beogradu imati i bilateralni sastanak sa ministrom privrede u Vladi Srbije Željkom Sertićem.

Na kraju svoje posjete ministar Zeybekci će u Ambasadi Republike Turske u Beogradu prisustvovati sastanku predstavnika turskih kompanija koje posluju u Srbiji.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.