Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sumnjiva smrt novinarke BBC-ja na aerodromu u Istanbulu

novinarka

Prijatelji bivše novinarke BBC-ja čije je tijelo pronađene obješeno u toaletu turskog aerodroma kažu da je “nemoguće” da je ona izvršila samoubistvo i tvrde da je ubijena.

Jacky Sutton je putovala iz londonskog Heathrowa i sletjela na istanbulski aerodrom Ataturk gdje je propustila let za irački Erbil.

Lokalni tisak piše da je bila uzrujana jer mora kupiti novu kartu, a njeno tijelo su kasnije pronašla trojica ruskih putnika obješeno u toaletu.

Irački novinar Mazin Elias, koji je radio s 50-godišnjom Sutton, kaže da je “nemoguće” da je ona počinila samoubistvo.

[yuzo_related]

“Neko je ubio Jacky,” rekao je.

Elias ne vjeruje niti navodima da je ona zakasnila na let. “Ne, to nije moguće, mi ne govorimo o djevojci. Ona je žena, službena žena, ona je veliki menadžer”.

Sumnje da je Sutton počinila samoubistvo izražavaju i drugi ljudi koji su je poznavali.

“Najčvršća žena koju ste mogli upoznati, a turska policija kaže da je ona izvršila samoubistvo jer je zakasnila na let?” napisao je njen prijatelj i kolega Christian Bleuer na Twitteru.

“Ja nisam za teorije urota, ali ako Turci kažu da je sigurnosna kamera na Ataturku ‘bila pokvarena’, onda je Jacky Sutton ubijena.”

Sutton je radila kao direktorica Instituta za izvještavanje u ratu i miru, organizacije koja podržava aktivnosti novinara u kriznim područjima. Vijest stiže pet mjeseci nakon što je prijašnji direktor instituta Ammar Al Shahbander ubijen u napadu automobilom bombom u Iraku, piše Daily Mail.