Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Na 15 lokacija u Sarajevu moguće plaćanje parkinga bankovnim karticama

parking

Potraga za parking mjestom dodatno se oteža kada shvatite da nemate par kovanica za plaćanje parking karte. Kako više ne biste svoje dragocjeno vrijeme trošili na traženje sitnog novca i kovanica za plaćanje parkinga, Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo u saradnji sa UniCredit Bank, predstavilo je novu mogućnost za plaćanje parking karte.

Novo postavljeni parking automati daju mogućnost plaćanja korištenjem platnih kartica. Na parkomatima je omogućeno i beskontaktno plaćanje na 15 lokacija. Ovo su prvi samouslužni automati ovog tipa u Bosni i Hercegovini, te omogućavaju prihvat kartica korisnicima Mastercard, Maestro i VISA kartica.

Automati se nalaze u centru i staroj jezgri Sarajeva na lokacijama: Hotel Europa, most Skenderija, Vijećnica, u ulici Branilaca Sarajeva na dva automata, u ulici Mis Irbina na tri automata, u ulici Musala također dva automata, u ulici Isa-Bega Isakovića, tri automata u ulici Obala Kulina bana, te u ulici Reisa Dž. Čauševića.

Da podsjetimo, beskontaktna plaćanja bez unosa sigurnosnog PIN-a moguća su do iznosa od 30,00 KM. Za plaćanje parkinga je dovoljno prisloniti platnu karticu koja omogućava beskontatno plaćanje, te samo u par koraka završiti kupovinu parking karte.