Od 1. aprila

Mirjana Vuković preuzima upravljanje nad sve četiri Messerove kompanije u BiH

mirjana vukovic – messer (1)

Mirjana Vuković bit će prva osoba koja će preuzeti upravljačke odgovornosti za sve četiri Messerove kompanije u Bosni i Hercegovini

Od 1. aprila 2023. dolazi do personalnih promjena u upravi kompanije Messer u BiH kada zbog odlaska u penziju dosadašnji direktor Avdo Dedić ustupa rukovodeća mjesta Messer Tehnoplina, Messer BH Gasa i Plina, direktorici Messer Mostar Plina Mirjani Vuković koja će upravljati sa cjeokupnim sistemom Messera u Bosni i Hercegovini.

Mirjana Vuković bit će prva osoba koja će preuzeti upravljačke odgovornosti za sve četiri Messerove kompanije u Bosni i Hercegovini.

Iz te kompanije navode da iznimni rezultati koje je napravio u Messeru kao vrhunski elektroinženjer i kao direktor kompanije, pod čijim su profesionalnim vođenjem proizvodni kapaciteti u Bosni i Hercegovini prošireni i modernizirani, potvrđuju da je Avdo Dedić vodio kompaniju konstruktivno i sigurno i u iznimno delikatnim situacijama kao što su bile pandemija i poplava.

– Drago nam je što smo na čelu kompanije u Bosni i Hercegovini imali osobu visokih profesionalnih i etičkih standarda koja je donijela sigurnost i stabilnost našem sistemu. Vjerujemo da ćemo nastaviti uspješno ploviti našim ‘plinskim’ vodama sa Mirjanom Vuković, dostojnom nasljednicom Avde Dedića – istaknuto je u obrazloženju odluke u Head Officeu Messer Group GmbH u Njemačkoj.

Mirjana Vuković je na svoj životni i profesionalni put krenula iz Zagreba, gdje je završila Ekonomski fakultet. Vodeći se devizom cjeloživotnog učenja nastavlja edukaciju tokom cijelog dosadašnjeg radnog vijeka, te je između ostalog i obučeni certificirani NLP practitioner i Life Coach. Svoju karijeru započela je na rukovodećoj poziciji u Intesa Sanpaolo Card u Sarajevu, a zatim nastavlja svoj poslovni put u internacionalnim kompanijama i finansijskim institucijama na rukovodnim i direktorskim pozicijama.

Na rukovodeće mjesto u Messer Mostar Plinu dolazi 2021. ostvarujući u ove dvije godine kvalitetnu mrežu klijenata, sinhronizrajući poslovne kapacitete prodaje i distribucije plinova prema krajnjem korisniku, potičući veću radnu učinkovitost i podižući kvalitetu usluga na najviši nivo.

– Želim istaći da preuzimanje ove kompanije sa svim njezinim društvima, proizvodnjom, punionicama, laboratorijama i logističkim centrima, predstavlja za mene veliki izazov koji je zasnovan na povjerenju užeg rukovodstva ove naše velike Messerove porodice, a kojeg ću, nadam se, i opravdati. Uzimajući u obzir da sam po prirodi vrlo motivirana osoba, uvijek težim novim znanjima i postizanju novih ciljeva. Stoga sam za dugoročne strateške ciljeve postavila širenje liderske pozicije kompanije Messer na bh. tržištu plinova i modernizaciju kompanije u smislu digitalizacije – izjavila je Vuković, saopćeno je iz Messera.