avdo dedić

Direktor Messera: Radimo na konačnom rješenju za alternativnu punionicu medicinskog kisika

messer

Kako je kazao, rade sa državnim organima na konačnom rješenju za alternativnu punionicu medicinskog kisika

Voda se definitivno povukla iz prostora Punionice kisika Messer, u sarajevskom naselju Rajlovac. Radi se uveliko na čišćenju, uz pomoć pripadnika federalne i civilne zaštite Kantona Sarajevo.

Direktor kompanije Messer Avdo Dedić za Fenu kaže da je dosta toga već urađeno, a uklanjaju ogromne količine blata, čiste prostorije koje su bile poplavljene uključujući zgrade prodaje, uprave i nabave.

– Trajat će to, jer nezapamćeno je ovo što je uzrokovala poplava. Radimo na osposobljavanju naših pogona punionice. Gledamo šta imamo u rezervi, za ono što nemamo već smo kontaktirali sestrinske kompanije da vidimo šta nam mogu pomoći. Ide svojim tokom, ide prema normalizaciji s tim što normalizaciju treba shvatiti uslovno. Snabdijevanje naših zdravstvenih ustanova kisikom je stabilno, zasad nemaju problema – naglasio je.

Dodaje da je ogromna razlika u odnosu na stanje u petak, kad je uslijed obilnih padavina i bila poplava koja je zadesila šire područje Bosne i Hercegovine.

Kako je kazao, rade sa državnim organima na konačnom rješenju za alternativnu punionicu medicinskog kisika.

– Mislim da smo relativno blizu rješenju. Ide sve svojim tokom – navodi se.

Kompanija Messer u BiH doprinosi efektivnom funkcioniranju zdravstva. Surađuju sa zdravstvenim ustanovama u interesu zdravlja stanovništva i normalnog funkcioniranja bh. društva.