BiH

avdo dedić

Direktor Messera: Radimo na konačnom rješenju za alternativnu punionicu medicinskog kisika

10/11/2021

Kako je kazao, rade sa državnim organima na konačnom rješenju za alternativnu punionicu medicinskog kisika

Voda se definitivno povukla iz prostora Punionice kisika Messer, u sarajevskom naselju Rajlovac. Radi se uveliko na čišćenju, uz pomoć pripadnika federalne i civilne zaštite Kantona Sarajevo.

Direktor kompanije Messer Avdo Dedić za Fenu kaže da je dosta toga već urađeno, a uklanjaju ogromne količine blata, čiste prostorije koje su bile poplavljene uključujući zgrade prodaje, uprave i nabave.

– Trajat će to, jer nezapamćeno je ovo što je uzrokovala poplava. Radimo na osposobljavanju naših pogona punionice. Gledamo šta imamo u rezervi, za ono što nemamo već smo kontaktirali sestrinske kompanije da vidimo šta nam mogu pomoći. Ide svojim tokom, ide prema normalizaciji s tim što normalizaciju treba shvatiti uslovno. Snabdijevanje naših zdravstvenih ustanova kisikom je stabilno, zasad nemaju problema – naglasio je.

Dodaje da je ogromna razlika u odnosu na stanje u petak, kad je uslijed obilnih padavina i bila poplava koja je zadesila šire područje Bosne i Hercegovine.

Kako je kazao, rade sa državnim organima na konačnom rješenju za alternativnu punionicu medicinskog kisika.

– Mislim da smo relativno blizu rješenju. Ide sve svojim tokom – navodi se.

Kompanija Messer u BiH doprinosi efektivnom funkcioniranju zdravstva. Surađuju sa zdravstvenim ustanovama u interesu zdravlja stanovništva i normalnog funkcioniranja bh. društva.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.