Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Moguć dnevni let Banja Luka – Beograd? Na čekanju linija BL – Sarajevo – Brisel

banja_luka-aerodorom

Direktor “Aerodroma Republike Srpske” Miroslav Janjić rekao je danas Srni da je postojeći način letenja za Beograd, koji se odvija tri puta sedmično /utorkom, četvrtkom i nedjeljom/ nedovoljan i neadekvatan, te da je dostigao svojevrsni maksimum.

“Potrebno je iznaći nove načine, da li u dnevnom letenju ili nekoj drugoj vrsti letenja koje ne mora da iz Banjaluke ide samo za Beograd, već i za bilo koju drugu destinaciju. To bi bilo jako dobro i to je sada u fazi razgovora sa Air Srbijom kao mogućnost”, istakao je Janjić.

Kada je riječ o najavljenom uspostavljanju direktne avionske linije Sarajevo-Banjaluka-Brisel, Janjić je naveo da je to projekat koji bi trebalo da bude realizovan između BiH, odnosno entiteta, sa “Brussels Airlines”.

“Dostavili smo sve tražene podatke Ministarstvu za saobraćaj i komunikacije BiH i očekujemo povratne informacije. Za sada je vrlo teško reći kada bi ta linija mogla biti uspostavljena”, rekao je Janjić.

O uspostavljanju avionske linije Sarajevo-Banjaluka-Brisel sa potpredsjednikom “Brussels Airlines” Hermanom Carpentierom nedavno je razgovarao ambasador BiH u Belgiji Draško Aćimović.

Carpentier je tada ocijenio da postoji realan interes te kompanije za liniju BiH-Belgija, jer približivanje članstvu u Evropskoj uniji, prema njihovim pokazateljima, dovodi do većeg broja putnika prema Briselu.