raznolike mogućnosti putovanja

Mostar Hub and Spokes povezuje Mostar s 12 destinacija

FOTO: Fena
Mostar

Ovaj inovativni model ima za cilj povećati broj posjetitelja, potrošnju i dužinu boravka u Mostaru i njegovim satelitskim općinama/gradovima koji se nalaze u njegovoj neposrednoj blizini unutar 1,5 sata vožnje

USAID Razvoj održivog turizma u Bosni i Hercegovini (Turizam) i Grad Mostar objavili su nove tematske programe koji povezuju Mostar s obližnjim gradovima, selima i atrakcijama.

Ovi itinereri mogu se koristiti kao pomoć u kreiranju i razvoju novih i atraktivnih paketa za privlačenje više dolazaka i produžavanje trajanja boravka u zemlji koristeći Mostar kao glavno odredište (Hub) uz istovremeno poticanje izleta na obližnja odredišta (Spokes), priopćeno je iz Grada Mostara.

Kako navode, ovaj inovativni model ima za cilj povećati broj posjetitelja, potrošnju i dužinu boravka u Mostaru i njegovim satelitskim općinama/gradovima koji se nalaze u njegovoj neposrednoj blizini unutar 1,5 sata vožnje.

Model Mostar Hub and Spokes povezuje Mostar s 12 destinacija putem paketa cjelodnevnih ili poludnevnih ponuda/itinerera, nudeći raznolike mogućnosti putovanja i izleta za regionalne i međunarodne putnike što dovodi do produljenog boravka i povećane potrošnje po posjetitelju, a čime se povećavaju lokalne gospodarske koristi, nova ulaganja i otvaranje radnih mjesta.

Kriteriji za odabir 12 Spokera su blizina Mostara, infrastrukturna dostupnost, mnoštvo kulturnih, povijesnih i prirodnih znamenitosti, jedinstveni doživljaji, smještajni kapaciteti i interes općine/organizacije za sudjelovanjem.

Na temelju toga provedene su fokus grupe s relevantnim dionicima radi prikupljanja podataka o dostupnim atrakcijama, doživljajima te prirodnim i kulturno-povijesnim dobrima.

Mostar Hub and Spokes odredišta uključuju Neum, Ravno, Čitluk, Nevesinje, Široki Brijeg, Ljubuški, Grude, Stolac, te susjedne općine Berkovići, Ljubinje, Jablanicu i Konjic, kao i šire područje Grada Mostara (Buna, Blagaj, Žitomislići, Goranci itd.), stoji u priopćenju.

Više detalja dostupno je na internetskoj stranici.